Počeo drugi ciklus radionica za izradu programskog budžeta u lokalnim samoupravama u Vojvodini

Izvor: KovinEkspres.rs, 20.Nov.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo drugi ciklus radionica za izradu programskog budžeta u lokalnim samoupravama u Vojvodini

Novi Sad, 19. novembar – Ove nedelje je počeo drugi ciklus radionica za izradu programskog budžeta u lokalnim samoupravama u Vojvodini koje organizuje Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, u saradnji sa Srpskim menadžment centrom. Prva radionica održana je u Apatinu i Plandištu, zatim su usledile obuke u Pančevu i Novom Sadu. Tema radionica je izrada programskih budžeta za lokalne samouprave u Vojvodini, u 9 lokalnih samouprava, kao deo programa >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << za sve vojvođanske opštine sa ciljem podrške u usklađivanju strateških, operativnih i drugih planova sa programskim budžetom.

Učesnici radionica su predstavnici lokalnih samouprava koji će, ovom prilikom, biti upoznati sa tehničkim detaljima i značajem izrade programskih budžeta lokalnih samouprava, što je i zakonska obaveza koja mora da se primenjuje od januara sledeće godine. Radionice za svih 45 opština u Vojvodini imaju za cilj da pomognu zaposlenima u lokalnim samoupravama da uspešno ispune zakonsku obavezu da uvedu i počnu sa primenom programskih budžeta od 2015. godine, s obzirom da je Zakonom o budžetskom sistemu propisano da se uvođenje programskog budžeta primenjuje u celini od donošenja Zakona o budžetu Republike Srbije i odluka o budžetima lokalnih vlasti za 2015. godinu.

Nakon odslušanih predavanja predstavnici lokalnih samouprava će sačiniti predloge programa i projekata koje planiraju da realizuju u periodu od 2015-2017. godine. Na osnovu sačinjenih predloga biće predložena eventualna tehnička i metodološka unapređenja. Pošto sve opštine koriguju svoje predloge u skladu sa preporukama, organizovaće se finalni krug radionica na kojima će se otkloniti eventualne nedoumice, ali i sagledati predlozi drugih jedinica lokalnih samouprava, usaglasiti planovi i razmeniti iskustva svih učesnika u procesu.

Do sada su prvi deo obuke prošli predstavnici opština Sombor, Apatin, Kula, Odžaci, Vršac, Plandište, Alibunar, Bela Crkva, Opovo, Kovačica, Pančevo, Kovin, Temerin, Žabalj, Novi Sad, Titel i Sremski Karlovci. Naredne radionice, za preostale vojvođanske opštine, biće održane u sledećim opštinama: 20. novembra u Subotici za opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Bečej i Srbobran, kao i grad Suboticu. Istog dana radionica će biti održana u Adi za opštine Kanjiža, Novi Kneževac, Senta, Čoka, Kikinda i Ada.

Za opštine Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Vrbas i Beočin, radionica će biti održana 21. novembra u Novom Sadu, dok će radionicom u Zrenjaninu biti obuhvaćene opštine Novi Bečej, Nova Crnja, Žitište, Sečanj i grad Zrenjanin. Istog dana radionica će biti održana u Sremskoj Mitrovici za opštine Šid, Irig, Inđija, Ruma, Stara Pazova, Pećinci i grad Sremsku Mitrovicu.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.