Počeo Festival reportaže u Apatinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Festival reportaže u Apatinu

APATIN -

Fotoreporter agencije Tanjug Jaroslav Pap jedan je dobitnika ovogodišnje nagrade za fotografiju koje se dodeljuju u okviru internacionalnog festivala reportaže "Interfer 2012", saopštio je danas organizator festivala.

Trodnevni festival počeo je danas u Apatinu, a svečana dodela nagrada najboljim reporterima održaće se u nedelju, 14. oktobra.

Za nagrade je pristiglo oko 280 radova u pet takmičarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kategorija - televizijska, novinska, radio, foto i komercijalna reportaža.

Pored reportera iz Srbije učestvuju novinari iz regiona i Evrope, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Austrije, Bugarske, Rumunije, Crne Gore, BiH, Makedonije i vanevropskih zemalja (Koreja, Indija, Iran, Šri Lanka, Gabon...)

U Banji Junaković sutra je predviđeno otvaranje izložbe najboljih fotografija festivala, koje je selektor ocenio kao vanserijske, a sledi otvaranje velike izložbe našeg uglednog slikara Save Stojkova.

Reporteri, gosti Interfera, sa gradonačelnikom Apatina Živoradom Smiljanićem će specijalnim turističkim brodom obići deo jedinstvenog prirodnog rezervata Gornje Podunavlje i družiti se uz čuveni apatinski fiš paprikaš.

Umesto "crvenog tepiha", atraktivne mažoretkinje će dočekati goste i učesnike svečane dodele najviših priznanja ovogodišnjeg Interfera. Ove godine biće dodeljene statua i plaketa "Zlatna Nike", boginja pobede i trijumfa, zlatne, srebrne i bronzane Nike u svim kategorijama, kao i Zlatna Nike, nagrada za životno delo i godišnja nagrada za doprinos reportaži.

Selektor festivala je televizijski reditelj Tamara Popov, a predsednik žirija Branislava Džunov.

Organizator festivala je Televizija Apatin, a pokrovitelji su Vlada Vojvodine, opština Apatin, Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije i drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.