PROBIJEN ČEP KOD APATINA, LED IDE PREMA BAČKOJ PALANCI I NOVOM SADU

Izvor: Radio Dunav, 15.Jan.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROBIJEN ČEP KOD APATINA, LED IDE PREMA BAČKOJ PALANCI I NOVOM SADU

U toku noći i jutra voda Dunava kod Apatina je pokrenula led razbijajući tako ledeni čep a srušeni pristan je učvršćen sajlama. Led je još zadržan na levoj srpskoj i desnoj hrvatskoj strani u priobalju. Prema rečima stručnjaka sante leda koje sada plove duž matice reke olakšavaju dalje radove na terenu.
Kako saznajemo, zbog ledostaja na Dunavu kod Apatina, tročlana ekipa stručnjaka iz Srbije, Hrvatske i Mađarske, u stalnom je kontaktu i danas  u Somboru se dogovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << dalju inetzivnu saradnju, akcije i koordinaciju, zbog nastalog ledostaja na tromeđi na kojoj se nalazi sa srpske strane Apatin i Bezdan.
Po nalogu inspekcije “Plovputa” lokalna samouprava je preduzela mere da se srušeni pristan, odnosno njegovi delovi, kao što je plutajući deo, su sajlama pričvršćeni, kako se ne bi eventualno otkačili i nizvodno napravili štetu drugim objektima na reci.
Podsetimo, sada već urušeni pristan, je koštao državu više od 65 miliona dinara a gradnja je finansirana sredstavima Nacionalnog investicionog programa i Fonda za kapitalna ulaganja Izvršnog veća AP Vojvodine. Pristan je projektovalo i gradilo preduzeće PIM Ivan Milutinović iz Beograda. Na 17 pobijenih šipova postavljena je ploveća platforma od lakog betona širine 4 metara i dužine 50 metara. U sklopu istog objekta izgrađene su dve ploveće bitve i pristupni most dužine od 50 metara.

Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Probijen ledni čep kod Apatina, pristan osiguran sajlama

Izvor: Blic, 15.Jan.2017

U toku noći i jutra voda Dunava kod Apatina je pokrenula led razbijajući tako ledeni čep, a srušeni pristan je učvršćen sajlama. Prema rečima stručnjaka sante leda koje sada plove duž matice reke olakšavaju dalje radove na terenu...Po nalogu inspekcije “Plovputa” lokalna samouprava je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.