Izvor: Radio Dunav, 05.Jan.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLIVANJE ZA ČASNI KRST U APATINU

U organizaciji “Društva srpskih domaćina” i Opštine Apatin ,19 januara u 12:30 na Bogojavljanje, na apatinskoj “Marini”  u Apatinu će se održati plivanje za “Časni krst”. “Bogojavljenje” se proslavlja 19  januara  kao dan krštenja Isusa Hrista, kada ga je u reci Jordan krstio sveti Jovan Krstitelj.
-Bogojavljenje se obeležava plivanjem za Časni krst, ova tradicija datira iz vremena pre Drugog svetskog rata. Nemci su ovaj običaj zabranili 1941. godine, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << bi manifestacija bila obnovljena 1999 godine i obeležava se u mnogim vojvođanskim gradovima kaže za naš radio  Jovica Jeličić ispred “Udruženja srpskih domaćina” iz Apatina. “Prijave su počele danas i traju do 12 januara, a potencijalni plivači, mladići i devojke koji se prijave moraju da prođu i lekarski pregled, plivanje je dobrovoljno i pliva se na sopstvenu odgovornost. Raspon godina je širok, a mlađi od 18 godina mogu da plivaju samo uz odobrenje roditelja”. Prijave se mogu predati  u “Turističkoj organizaciji” Apatin ili na telefon 069/ 77 68 69 kaže  za radio Dunav Jovica Jeličić, član Organizacionog odbora ove manifestacije koji je prethodne godine učestvovao u “Plivanju za Bogojavljenski krst” u Somboru.
Jovica Jeličić

play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

Plivanje za krst časni

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Jan.2015, 12:49

Eparhija Šumadijska i grad Kragujevac i ove godine, na Bogojavljenje 19.januara, na jezeru u Šumaricama organizuju tradicionalnu manifestaciju - PLIVANjE ZA KRST ČASNI...Svi zainteresovani, potencijalni takmičari, koji žele tog dana da plivaju za Krst časni, mogu se prijaviti za učešće na pultu...

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.