OPŠTINSKO VEĆE USVOJILO ODLUKU O BUDŽETU ZA 2017. GODINU – APATIN NAPOKON DOBIJA JASLICE, NOVI KAMION ZA KOMUNALCE, KROV I STOLARIJA ZA OSNOVNE ŠKOLE

Izvor: Radio Dunav, 12.Dec.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPŠTINSKO VEĆE USVOJILO ODLUKU O BUDŽETU ZA 2017. GODINU – APATIN NAPOKON DOBIJA JASLICE, NOVI KAMION ZA KOMUNALCE, KROV I STOLARIJA ZA OSNOVNE ŠKOLE

Opštinsko veće opštine Apatin na današnjoj, 12. redovnoj sednici, utvrdilo je Predlog Odluke o budžetu opštine Apatin za 2017. godinu na osnovu kog su planirani prihodi i primanja budžeta u visini od 998.890.587,00 dinara, odnosno 2.87% manji u odnosu na plan za 2016. godinu i njen treći rebalans.
Kako se navodi u Odluci o budžetu , neophodno je bilo uskladiti planirana sredstva sa upustvom Ministarstva finansija , >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << kojim je skrenuta pažnja lokalnoj administraciji da realno planira prihode i rashode , a na bazi ostvarenih prihoda u periodu januar-novembar i očekivanih prihoda do kraja 2016. godine , uvećanih za 4.6% (projektovani nominalni rast u 2017.godini).
Izvestilac po ovoj tački je bio dr. Slavoljub Štrbo , načelnik odeljenja za finasnije i privredu koji je pojasnio ključne odrednice Odluke o budžetu za 2017. godinu. – Pri izradi budžeta korišćeno je upustvo Ministarstva finansija, upustvo za pripremu budžeta a u bilansiranju rashoda uvaženi su i zahtevi korisnika budžetskih sredstava kao i opredeljenje , odnosno planirana politika lokalne vlasti-, izjavio je Štrbo i dodao da je budžet u mnogome prilagođen kapitalnim projektima i njihovoj dokumentaciji te da je u tu svrhu opredeljeno 100.000.000,00 dinara.
- Pre svega, to se odnosi na projekat Centralnog prečistača otpadnih voda za šta su planirana sredstva u iznosu od pet miliona dinara, za prečistač u Sonti 2.6 miliona, za rekonstrukciju somborskog puta u Kupusini pet miliona , zamenu azbestnih cevi u Prigrevici  pet miliona, radove u Marini za tri miliona, izgradnju sportskog terena u Gimnaziji Nikola Tesla od tri miliona, izradu projektne dokumentacije projekta gradske plaže za 500.000,00 dinara .
Za realizaciju projekta zamene azbestnih cevi u Apatinu u budžetu za 2017. godinu planirano je 16.500.000, 00 dinara , izrade projekta kanalizacije u Romskom naselju 500.000,00 dinara, izgradnju dečijeg igrališta i jaslica 12.000.000,00 dinara, klizališta za dva ipo miliona , behaton staze na groblju u Apatinu za dva miliona i kao kapitalnu subvenciju JKP Naš Dom u budžetu za 2017. godinu su planirana sredstva od 22.500.000,00 dinara i to za nabavku specijalnog vozila za odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada (autosmećar) i radne korpe sa platformom za orezivanje drveća- naveo je Štrbo.
Odlukom o budžetu opštine Apatin za 2017 godinu planirani su i radovi na krovu Osnovne škole Mladost u Prigrevici u iznosu od dva miliona dinara , zamenu stolarije u OŠ Žarko Zrenjanin u Apatinu za dva miliona i milion dinara za izgradnju rukometnog terena u Kupusini.
Opštinsko veće utvrdilo je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnim delatnostima , usvojen je Kadrovski plan Opštinske uprave i Pravobranilaštva opštine Apatin za 2017. godinu, predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o Opštinskoj upravi opštine Apatin, Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave opštine Apatin – predlog Zaključka, Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju članova Žalbene Komisije, predlog Odluke o dodeljivanju isključivog prava “JP za upravljanje putevima, planiranje i urbanizam Apatin” za obavljanje delatnosti u opštini Apatin na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje.
Razmatrani su i usvojeni predlog Ugovora o vršenju usluga na teritoriji opštine Apatin zaključenog između opštine Apatin i “JPza upravljanje putevima, planiranje i urbanizam Apatin” za obavljanje delatnosti u opštini Apatin, Operativnog plana zimske službe na javnim putevima u opštini Apatin za 2016/2017. godinu – utvrđivanje predloga Zaključka, Predlog Rešenja o obrazovanju Štaba zimske službe opštine Apatin za 2016/2017. godinu, predlog Odluke o metodologiji formiranja cene usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, o kojem je govorio Vladimir Vukosav, direktor Centra za socijalni rad.
Deo današnje sednice većnici su posvetili Rešenju o imenovanju komisije za dodelu jednokratnih novčanih pomoći, predlogu Pravilnika o kategorizaciji sportova i sportskih organizacija u opštini Apatin, razmatrane su druge izmene i dopune Programa poslovanja “JP za upravljanje putevima, planiranje i urbanizam Apatin” za 2016. godinu, zatim Programa poslovanja “JP za upravljanje putevima, planiranje i urbanizam Apatin” za 2017. godinu – utvrđivanje predloga Zaključka, Statuta i godišnjeg programa poslovanja JKP “Naš dom” Apatin za 2017. godinu, kao i Program poslovanja i posebnog programa na korišćenje subvencija “JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin” za 2017 godinu.
Usvojen je i Predlog Zaključka o prihvatanju prigovora “Apatinske pivare” Apatin, kao i Rešenja o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve.

Nastavak na Radio Dunav...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet za kulturu podržao finansiranje prestonice kulture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2016

Savet za kulturu Grada Novog Sada podržao je na današnjoj sednici Predlog odluke o finansiranju projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture", na osnovu kog je odlukom Panela nezavisnih stručnjaka Evropske komisije taj grad imenovan za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine...U saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.