“OKUMINA ŠKOLICA RIBOLOVA”- ODRŽANA OBUKA ZA BUDUĆE RIBOLOVCE I EKOLOGE

Izvor: Radio Dunav, 16.Okt.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“OKUMINA ŠKOLICA RIBOLOVA”- ODRŽANA OBUKA ZA BUDUĆE RIBOLOVCE I EKOLOGE

U organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Bucov” iz Apatina i “Carpologije D.O.O.” , ovlašćenog zastupnika Okume (tajlandskog proizvođača ribolovačke opreme) za Srbiju, u apatinskoj marini i zalivu održana je“Okumina školica ribolova”, obuka za stotinu dečaka i devojčica iz očuvanja prirode i osnova sportskog ribolova.
Najmlađi Apatinci i njihovi gosti pored osnovnih tehnika ribolova, danas učili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << kako da se ponašaju na vodi i kako da čuvaju prirodu. Obuku su držali stručni instruktori, reprezentativci Srbije u ribolovu, ali i ribolovci -javne ličnosti. Školica je bila besplatna, a pribor, mamci i primama za ribolov, kao i hrana i osveženje za sve učesnike bili su obezbeđeni su od strane sponzora.
Otvaranju škole su pored brojni polaznika i njihovih roditelja prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Apatin Radivoj Sekulić i njegova zamenica Dubravka Korać. Sekulić je u svom obraćanju naglasio značaj edukacije naših najmlađih sugrađana o sportskom ribolovu ali i očuvanju prirode.
- Veoma je bitno da pored ljubavi prema Dunavu steknete i znanje kroz ovakve obuke, da budete i ekolozi, čuvari prirode, priobalja i onog dela reke na kome se nalazite.Da čuvate Dunav i prirodu i da je ostavite u boljem stanju od onoga koje ste zatekli, poručio je Sekulić.
Iako je broj prijava bio ograničen na samo 100 polaznika, bilo je i roditelja pa i poneki deda koji su iskoristili priliku i pažljivo slušali instruktore koji su budućim ribolovcima prenosili svoje umeće. Pogledajte u fotogleriji kako je izgledala “Okumina školica ribolova”.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.