OBAVLJENA AKCIJA HVATANJA PASA LUTALICA, USKORO KAZNE ZA NEODGOVORNE VLASNIKE

Izvor: Radio Dunav, 31.Avg.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBAVLJENA AKCIJA HVATANJA PASA LUTALICA, USKORO KAZNE ZA NEODGOVORNE VLASNIKE

Ekipa Zoohigijenske službe za hvatanje pasa lutalica JKP “Komunalac” iz Kule u saradnji sa opštinskom službom komunalne inspekcije, sprovela je danas akciju tokom koje je uhvaćeno 17 pasa lutalica na teritoriji grada Apatina.
U akciji je pored lutalica uhvaćeno i nekoliko pasa koji poseduju mikročipove i za koje će nakon očitavanja biti poznati podaci o vlasniku. Ukoliko se utvrdi da vlasnik uhvaćenog čipovanog psa nije ranije prijavio nestanak svog ljubimca, komunalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << inspekcija će pokrenuti prekršajni postupak protiv njega zbog neodgovornog držanja u kojem će tražiti nadoknadu troškove za hvatanja i zbrinjavanja psa, a za koji opština izdvaja više od 9000 dinara po jedinki.

Damir Škrbić, šef službe komunalnih poslova danas je nakon hvatanja pasa i potpisivanja zapisnika rekao da je akcija obavljena na teritoriji grada te na mestima koje su građani ranije prijavljivali zbog većeg broja pasa lutalica.- Reč je o redovnoj proceduri kada se na ulicama pojavi više pasa lutalica. Komunalna inspekcija pozove Zoohigijenske službe koje hvataju pse i nakon toga ih odvode u azil kaže Škrbić i dodaje da će zbog visokih troškova zbrinjavanja pasa svi neodgovorni vlasnici morati preuzeti odgovornost i nadoknaditi štetu i troškove opštinskoj upravi.
Životinje koje su danas uhvaćene, zoohigijenska služba će otpremiti u azil za pse u Kuli koje posluje u okviru Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac”. Psi se nakon vakcinacije čipuju i sterilišu, postavlja im se specijalna ogrlica po kojoj će biti prepoznatljivi u budućim akcijama a nakon toga se vraćaju i puštaju na mesto gde su ranije uhvaćeni.

Nastavak na Radio Dunav...






Povezane vesti

U Apatinu izvršena akcija humanog zbrinjavanja pasa lutalica

Izvor: 025info.rs, 31.Avg.2017

Opština Apatin, u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem ,,Komunalac'' iz Kule, sprovela je u Apatinu akciju humanog zbrinjavanja pasa lutalica. Od Damira Škrbića, rukovodioca Službe za komunalne poslove i šefa komunalne inspekcije, saznali smo da je u ovoj akciji uhvaćeno 17 pasa lutalica,...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.