Miša Omega namerno uništio nekoliko firmi

Izvor: Blic, 28.Dec.2009, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miša Omega namerno uništio nekoliko firmi

U istrazi poslovanja Milomira Joksimovića zvanog Miša Omega, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije bave se poslovanjem u firmama „Tri grozda”, „1. maj” - Lapovo i „Napredak” iz Apatina. Krivična prijava sa Joksimovićevim imenom nije podneta, a interesantno je da je njegovo poslovanje uvek bilo ocenjeno pozitivnim mišljenjem Agencije za privatizaciju.

- Ugostiteljsko preduzeće „Tri grozda” Joksimović je kupio preko Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za privatizaciju i u ovoj firmi ima 63 odsto udela. Kao eventualna zloupotreba u ovom slučaju, trenutno se ispituje kasnija prodaja tri restorana iz sklopa firme - „Grgeč”, „Dva jelena” i „Večiti mladoženja”. Prikupljeni podaci ukazuju da su ova tri restorana kasnije prodata za 20 miliona dinara manje od realne cene. Ispitujemo da li je deo novca „išao na ruke”. Ukoliko se to dokaže, šteta koja je naneta vlasnicima preostalih 37 odsto „Tri grozda”, a to su Akcijski fond i mali akcionari, je 8,5 miliona dinara - kaže za „Blic” izvor iz vrha MUP Srbije.

Pod istragom policije je i preduzeće „Napredak” iz Apatina, čijih je 80 odsto kapitala Joksimović privatizovao 2003. godine za tri i po miliona evra.

- Ugovorom se Joksimović obavezao na investiranje od 19,5 miliona dinara. Kao nepokretnost, on je kasnije u firmu „investirao” stan u centru Beograda, za koji se sada utvrdilo da je vlasništvo druge njegove firme, a ne Joksimovića kao fizičkog lica, što je bilo predviđeno ugovorom - kaže izvor „Blica”.

Ovaj slučaj trenutno ispituje tužilaštvo u Somboru, a ispituje se i poslovanje Joksimovićeve firme „1. maj” - Lapovo. Ovo preduzeće kupljeno je za 70 miliona dinara, da bi kasnije samo deo placa Joksimović prodao za isti iznos.

- Za celokupno poslovanje i ispunjavanje ugovora, koje podrazumeva socijalni program i plan investiranja, Joksimović je uvek dobijao pozitivno mišljenje Agencije za privatizaciju. Pretpostavljamo da je razlog tome što Agencija nije valjano kontrolisala investiranje i socijalni program, na koje je Joksimović bio obavezan - kažu u policiji.

Policija je započela i ispitivanje firmi u kojima vlasnički udeo imaju sinovi Milomira Joksimovića, Jovan i Milan, i njegova supruga Zorica. Mediji su ranije objavili da je u porodičnom vlasništvu Joksimovića turistička agencija „Kon Tiki travel”, agencije „Sectra consulting”, „Obezbeđenje Omega”, „Omega propertis”, firme „Broco”, bara „Riversajd”, ugostiteljsko preduzeće „Central”...

- Poreska policija ispituje kako je u Joksimovićevim firmama obavljan promet roba i usluga, budući da imamo informacije da su neke namerno upropašćene - kaže izvor „Blica”.

Tužiću medije koji su mi naneli štetu

Milomir Joksimović u razgovoru za „Blic” juče je rekao da je u svim slučajevima malim akcionarima isplaćen novac.

- Nemam komentar, vi slušajte policiju, a ja sa njima neću ništa da imam. Postoji zakon. Angažovao sam ozbiljnog advokata i tužiću sve medije koji su naneli štetu meni i mojoj porodici - rekao je Joksimović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.