Kačar Apatincima: Želim vam da uspete, uvek ste imali odlične boksere

Izvor: 025info.rs, 19.Feb.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kačar Apatincima: Želim vam da uspete, uvek ste imali odlične boksere

U organizaciji Bokserskog kluba Apatin, u velikoj sali SO Apatin juče je održana tribina pod nazivom "Olimpijski boks - tradicija i perspektive". Pored velikog broja kako sadašnjih, tako i bivših članova apatinskog kluba i ljubitelja plemenite veštine u našem gradu, tribini su prisustvovali i novinar Đorđe Vukmirović, kao i legenda jugoslovenskog boksa Tadija Kačar.

Vukmirović >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << je naš nekadašnji sugrađanin, koji živi i radi u Novom Sadu, hroničar mnogih sportskih dešavanja u Apatinu, između ostalog i autor knjiga "Panonski bombarderi" i "Zlatne godine apatinskog boksa". Prisutne je upoznao o nekim davnim prošlim vremenima kada je boks u Apatinu bio popularniji čak i od fudbala. Mlade generacije mogle su da čuju o uspesima Mudrinića, Škorića, Kaurina, Ćurčića i ostalih boraca koji su pronosili slavu boksa u gradu kraj Dunava. On je izrazio želju da Apatin ponovo iznedri neke nove majstore u ringu, o čijim će uspesima pričati generacije koje dolaze.

Sa velikom pažnjom prisutni su pratili izlaganje i jednog od najvećih boksera poniklih na ovim prostorima. Podsećanja radi, Tadija Kačar je osvajač srebrne olimpijske medalje u Montrealu 1976. godine, vicešampion sveta u Beogradu 1978. godine, drugi u Evropi na prvenstvima u Kijevu 1974. i Kelnu 1979. godine, pobednik Mediteranskih igara i dvostruki šampion Balkana. Sa svojim bratom Slobodanom,  osvajačem zlatne olimpijske medalje iz Moskve i svetskim prvakom, bio je ponos bivše države i idol generacija koje su tada rasle i stasavale.

"Apatin je uvek bio bokserski grad. Iskreno se nadam da i danas postoji neko zrno entuzijazma kao onih sedamdesetih godina prošlog veka kad su ovde boksovali veliki majstori. Želim vam iskreno da se na velika vrata vratite na boksersku mapu Vojvodine i Srbije. Mladim generacijama želim da poručim da nema uspeha bez žestokog rada i odricanja. Morate da budete hrabri, posvećeni i da budete sportiti u pravom smislu te reči." - izjavio je Kačar.

Bokserski as je Apatince upoznao sa svojim bogatim iskustvom i ispričao mnoge priče, anegdote i korisne detalje iz svoje izvanredne karijere. Obećao je da će uskoro ponovo posetiti naš grad i najavio da će organizovati školsku tribinu, na kojoj bi mlade nade na najbolji način uputio u svet boksa i pomogao da zavole i treniraju ovu plemenitu veštinu.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

“RADITE VREDNO I BIĆETE ŠAMPIONI”

Izvor: Radio Dunav, 19.Feb.2015

U organizaciji Bokserskog kluba Apatin, u velikoj sali SO Apatin juče je održana tribina pod nazivom “Olimpijski boks – tradicija i perspektive”. Pored velikog broja kako sadašnjih, tako i bivših članova apatinskog kluba i ljubitelja ove plemenite veštine u našem gradu, tribini su prisustvovali...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.