Italijan Zampili slavio u Apatinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2009, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijan Zampili slavio u Apatinu

APATIN - Retke su prilike da u poslednjoj trci višednevnog biciklističkog takmičenja pratimo tako brzu vožnju, sa uzbudljivim i do poslednjeg metra staze neizvesnim raspletom, kao što je slučaj bio u trećoj etapi 31. medjunarodne biciklističke trke "Kroz Vojvodinu".

Naime, na stazi od Kikinde do Apatina, kroz Čoku, Sentu i Bačku Topolu, bugarski i slovenački reprezentativci su u direktnom okršaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na stazi pokušali da odgovore na pitanje ko u ovom trenutku ima spremnije takmičare za Svetsko prvenstvo naredne nedelje.

Velika je šteta što su u tom "okršaju" izostali najbolji srpski biciklisti, pre svih Nebojša Jovanović, Žolt Der, Ivan Stević i Gabor Kasa.

Što zbog bolesti, što zbog ranije preuzetih obaveza, propustili su priliku da učestvuju u pravom biciklističkom spektaklu drumovima Srema, Banata i Bačke, u tri takmičarska dana, pod pokroviteljstvom Izvršnog veća Vojvodine.

Već posle 20-ak kilometara Vojvodinom ravnom izdvojila su se 14-orica odvažnih sportista na dva točka, medju njima po četvorica članova bugarskih i slovenačkih ekipa, dvojica Hrvata i trojica srpskih takmičara.

Stevan Klisurić iz Apatina nije izdržao žestok tempo vožnje u proseku 46 kilometara na čas, ali su priključak hrabro održali naši Aleksandar Dukić iz Niša i Apatinac Dejan Vidaković.

U konkurenciji 72-ojice vozača iz 10 zemalja Evrope, u retko vidjenom sprintu ulicama Apatina, u rivalstvu bugarskih i slovenačkih biciklista trijumfovao je jedini Italijan na stazi, Rino Zampili, u bugarskoj ekipi Hemus Trojan.

U točak iza njega bio je pobednik prve etape Slovenac Matej Marin, iz Perutnine, dok je tek na osnovu foto-finiša utvrdjeno da je treći bio Hrvat Danijel Bajlo, član ekipe Puris Kamen.

Vreme grupe 3;10:30, ili u proseku na 145 km - 45,67 km na čas. Dukić je bio šesti, a Vidaković 10-ti.

Generalni medijski sponzor trke "Kroz Vojvodinu" i ove godine bila je RTV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.