Finansiranje medija u Zapadnobačkom okrugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2017, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansiranje medija u Zapadnobačkom okrugu

U Zapadnobačkom okrugu finasiranje medija je na pola posla. U Somboru i Odžacima je ovaj posao završen, dok u Kuli i Apatinu sredstva još nisu raspoređena. Grad Sombor je za finasiranje medija po projektima ove godine izdvojio dvanaest miliona dinara.

RTV "Sreće" je za svoje projekte dobila nešto manje od tri milona dinara i time će realizovati dva projekta.

"Zadovoljni smo što smo ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za dva projekta dobili 2,7 miliona dinara, jer su ta sredstva neophodna da bismo mogli i realizovati naše projekte. Jedan projekat će se bazirati na informativnom sadržaju, dok se drugi tiče informisanja pripadnika nacionalnih manjina, kao što su mađarska, bunjevačka, nemačka i romska", rekla je Vanja Kahrimanović, glavna i odgovorna urednica RTV "Sreće" Sombor.

"Ove godine smo na konkursu imali 33 prijave sa teritorije Sombora, Vojvodine i Srbije. U razmatranje smo uzeli 31 prijavu, a odlučili da finasiramo 19 projekata. Nakon potpisivanja rešenja, po predloženim konkursnim projektima, dodeljuje se od 50.000 dinara do 1.400.000 po jednom ugovoru. Komisija je odlično obavila svoj posao i nju su činili nezavisni medijski stručnjaci i novinari koji su profesionalno uradili svoj posao", rekao je Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika Sombora.

Predstavnici manjinskih medija kažu da su dobili manje sredstava nego ranijih godina, ali nisu želeli pred kameru.

Sa druge strane, koalicija novinarskih i medijskih udruženja ima zamerke na račun sastava stručnih komisija koje daju završnu reč.

"Prema našim informacijama, a nemamo ih mnogo zbog tajanstvenosti postupka, u Zapadnobačkom okrugu nisu izabrane komisije od predstavnika najreprezantivnijih novinarskih i medijskih udruženja. Smatramo da to obesmišljava deo projektnog sufinasiranja", naglasio je Petar Jeremić, predsednik IO UNS.

Opština Odžaci će za osam potpisanih ugovora izdvojiti 7.300.000 dinara.

U opštini Apatin konkurs za medije je poništen, dok je u Kuli formirana komisija za raspodelu sredstava, ali još nije zasedala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.