Beograd i Pionir osvojili Kup Srbije u kuglanju

Izvor: RTS, 27.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd i Pionir osvojili Kup Srbije u kuglanju

Kuglaši Beograda „Poštanske štedionice“ i kuglašice subotičkog Pionira, osvojili su Kup Srbije i objedinili obe titule u srpskom kuglanju – šampionsku i u kupu!

Beograd „Poštanska štedionica" je u finalu na stazama kuglane u Banji Junaković kod Apatina, savladao Partizan sa 3.569:3.243 čunja (8:0 u poenima igrača). Ekipu osvajača duple krune srpskog kuglanja predvodili su Srđan Šokac sa 630 čunjeva, Goran Ostojić sa 625 i Arpad Antal sa 620 „drva". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U timu Partizana, najbolji je bio Aleksandar Kuzmanović sa 567 čunjeva. Pošto će u Beograd „Poštanska štedionica" igrati u Svetskom kupu (Kupu šampiona) plasman u Kup NBC (igraju najbolji iz nacionalnih kup takmičenja evropskih zemalja) obezbedio je Partizan.

U ženskom finalu, mnogo uzbuđenja i na kraju je i druga titula otišla u Suboticu. Drugoplasirani tim iz ovogodišnje Lige šampiona Pionir, je slavio sa 3.338:3.324 (5:3). Subotičanke je sjajno predvodila svetska šampionka u miksu iz Banjaluke 2008. Zorica Barać sa 582 čunja i to je ujedno i novi rekord kuglane za  prve četiri staze. Kod Kristala, odično je odigrala Daliborka Nenadov 570 čunjeva. Pošto je i Pionir, kao šampion obezbedio učešće u Svetskom kupu, Kristal se plasirao za Kup NBC federacije.

Na finalnom turniru Kupa Srbije, saopšteno je da će, posle odustajanja Skoplja od organizacije Kupa NBC federacije, za domaćinstvo ovog takmičenja u oktobru, konkurisati Apatin sa kuglanom u Banji Junaković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Duple krune za PŠ i Pionir

Izvor: B92, 26.Apr.2009, 21:37

Kuglaši Beograda "Poštanske štedionice" i kuglašice subotičkog Pionira, osvojili su Kup Srbije i objedinili duple krune u srpskom kuglanju!..Beograd "Poštanska štedionica" je u finalu na stazama kuglane u Banji Junaković kod Apatina, ubedljivo savladao Partizan sa 3569:3243 čunja (8:0 u poenima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.