Zdravstveni radnici očajni jer ih je država prevarila

Izvor: Aleksinac.net, 28.Maj.2020, 11:58

Zdravstveni radnici očajni jer ih je država prevarila

Zdravstveni radnici u Aleksincu koji su angažovani 27. marta u opštoj bolnici na osnovu naredbe Ministarstva zdravlja, trenutno su u problemu, jer obećanje koje su dobili - da budu zaposleni na neodređeno vreme - nije ispunjeno.

Naime, grupa zdravstvenih radnika uputila je apel u kojem se navodi da ih nakon dva meseca od angažovanja umesto stalnog zaposlenja čeka prekid radnog odnosa.

- Odazvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << smo se na poziv kada je usled pandemije virusom kovid 19 našoj državi bilo najteže i kada je naš zdravstveni sistem bio pod velikim pritiskom. Bili smo na prvoj liniji odbrane bez straha za naše živote i živote naših najbližih. Opet bismo postupili isto jer smo radili ono za šta smo se školovali i ponosni smo na pruženu pomoć stanovnicima Aleksinca, kao i državi i zdravstvenom sistemu - naveli su ovi zdravstveni radnici iz Aleksinca, koji brinu za posao.

- U vreme pandemije, angažovani su zdravstveni radnici na prvu liniju odbrane. Na neodređeno. Sada im se uručuju otkazi, a ni platu nisu primili. Pa da pitam, je l’ aplaudirate i dalje? Licemeri - jedan je od komentara na Tviteru.

U vreme pandemije, angažovani su

zdr. radnici na prvu liniju odbrane.

Na neodređeno.

Sada im se uručuju otkazi,

a ni platu nisu primili.

Pa da pitam, je l’ aplaudirate i dalje?

Licemeri! pic.twitter.com/S75562DgGO

Oni u apelu dalje navode da mole za pomoć kako ne bi došlo do raskida njihovih ugovora.

- Država da ispuni naše obećanje i da se naše radno angažovanje nastavi - naveli su oni.

- Ako se sećam nas su optuživali da smo im ukrali aplauz. Molio je zdravstvene radnike da se angažuju i prijave. I sad mu više ne trebaju. Ko će nas lečiti kada se pojavi sledeća pošast? Kome ćete aplaudirati? Nama treba veterinar. Jedan. Glasajte za radikale - napisao je još jedan tviteraš.

Ako se sećam nas su optuživali da smo im ukrali aplauz. Molio je zdravstvene radnike da se angažuju i prijave. I sad mu više ne trebaju. Ko će nas lečiti kada se pojavi sledeća pošast? Kome ćete aplaudirati? Nama treba veterinar. Jedan.

Glasajte za radikale! https://t.co/pG3o77soCq

Da podsetimo, Ministarstvo zdravlja uputilo je naredbu svim zdravstvenim ustanovama u kojoj se direktorima nalaže da radno angažuju zdravstvene radnike na neodređeno vreme.

Izvor

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.