Vežba Sistem 2021 u petak i u Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 04.Nov.2021, 17:00

Vežba "Sistem 2021" u petak i u Aleksincu

Među 50 lokacija na kojima će Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u petak, 5. novembra, od 10 do 12 sati održati operativno-taktičku vežbu “Sistem 2021” nalazi se i 11 gradova i opština na jugu, pa će se sirene za uzbunjivanje čuti u Nišu, Aleksincu, Vlasotincu, Leskovcu, Medveđi, Pirotu, Dimitrovgradu, Vranju i Bujanovcu.

Niška Uprava za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << situacije izvešće vežbu i u selu Bovan kod Aleksinca, pa iz ove opštine najavljuju uzbunjivanje stanovnika koji žive u selima nizvodno od brane Bovan, pošto će signal za opasnost od poplava biti emitovan na početku i na kraju vežbe putem deset električnih sirena.

Kako je ranije istaknuto iz Ministarstva, u ovoj vežbi će učestvovati oko 8.000 ljudi - pripadnici Sektora za vanredne situacije, Civilne zaštite, Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta, Vojske Srbije i lokalnih jedinica različite namene.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kazao je za RTS da će vežbe sadržati realan scenario i da će u svakom mestu biti prilagođene potencijalnim opasnostima baš u tom gradu ili opštini.

Izvor
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Vranje

Nastavak na Aleksinac.net...






Povezane vesti

Operativno-taktička vežba "Sistem 2021" održana u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2021, 15:59

U Kikindi je, kao i ostalih 50 gradova i opština Srbije, organizovana operativno-taktička vežba Ministarstva unutrašnjih poslova, pod nazivom "Sistem 2021"...Planom vežbe u Severnobanatskom upravnom okrugu obuhvaćena su dva nezavisna događaja na teritoriji Grada Kikinde i Opštine Kanjiža...Nakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.