Večeras na ALEF-u: Rok koncert Dr Pera i Tehničari

Izvor: Aleksinac.net, 03.Jul.2020, 13:02

Večeras na ALEF-u: Rok koncert Dr Pera i Tehničari

Večeras, u petak 3. jula, u okviru Aleksinačkog letnjeg festivala održaće se koncert grupe Dr Pera i Tehničari.

Dr Pera i Tehničari je bend koji predvodi Pera Perašević inače doktor urgentne medicine iz Niša. Dr Pera je na muzičkoj sceni već tri decenije, ali sa bendom Tehničari nastupa skoro dve godine. Bend čine iskusni muzičari, neki od članova grupe Mama Rok i Tam Tam.

- Meni je muzika kao pirotski ćilim - priča, za "Novosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << doktor Perašević. - Predivna podloga sa nedokučivim šarama, po kojoj postavljam komade stilskog nameštaja. Svi moji tekstovi tako nastaju. Počeo sam u bendu "Kontraritam" 1982. kao pevač, tekstopisac i kompozitor. Skidali smo i pesme "Riblje čorbe", "Zabranjenog pušenja", "Divljih jagoda", "Bijelog dugmeta"... Mogli smo tada da tezgarimo diljem Srbije, ali kao da sam bio u tesnim cipelama. Falili su mi moj pečat, moja energija, moji "falš tonovi" ispevani iz samog centra duše.

Rok koncert grupe Dr Pera i Tehničari održaće se na platou Doma kulture sa početkom u 21 čas.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.