U aleksinačkoj biblioteci časovi programiranja i robotike za osnovce

Izvor: Aleksinac.net, 08.Dec.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U aleksinačkoj biblioteci časovi programiranja i robotike za osnovce

Zato što smatraju da je Aleksinac "uspavana" opština kada je reč o programiranju, dvojica niških profesora će tokom decembra držati časove učenicima viših razreda osnovnih škola iz ove oblasti. Kako je interesovanje veliko, kako sami kažu, rešili su da i tokom naredne godine drže ovakva predavanja.

Profesori Filip Klain i Ivan Živić drže ove časove, kako sami kažu, kako bi podigli nivo svesti o tome koliko su danas programiranje i robotika >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << bitni. Deca će tokom predavanja učiti o programskim jezicima skreč i pajton.

Jedan od ciljeva za organizaciju ovakvih predavanja je to što je ovaj kraj veoma "uspavan" što se tiče programiranja. Aleksinačka Opština pokriva čak 72 naseljena mesta i tu imamo dosta dece koja su talentovana i kojima će nešto ovako mnogo značiti za odabir buduće profesije i u daljem školovanju - rekao je Klain.

Predavanja se održavaju u prostorijama biblioteke "Vuk Karadžić" u Aleksincu, pod nazivom "Zimska škola programiranja i robotike".

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.