Traktoristi blokirali ulaz u grad

Izvor: Aleksinac.net, 27.Apr.2012, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traktoristi blokirali ulaz u grad

Nezadovoljni poljoprivrednici traktorima do 14 sati blokirali ulaz u Aleksinac.

Grupa nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača iz Aleksinca pridružila se protestu poljoprivrednika Srbije i ulaz u Aleksinac držala u blokadi od 10 do 14 sati.

Srpski ratari su nezadovoljni odlukama Ministarstva poljoprivrede. Oni zahtevaju da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << po hektaru, da se produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i da se primeni Strategija ruralnog razvoja jer je ona uslov za korišćenje sredstava iz IPA fondova EU.

Kao glavni zahtev poljoprivrednici ističu isplaćivanje podsticaja po hektaru obradive površine, a ne po ostvarenom prinosu.

Protest je održan u 80 mesta u Vojvodini i 27 u centralnoj Srbiji.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.