Izvor: RTV 5, 02.Maj.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Nismo dobili rezuiltate DNK analize

Nikakvi rezultati DNK analize o identitetu dečaka čije je telo u nedelju ujutro nadjeno u reci Moravici kod Aleksinca nisu stigli u sud. Ko god da je medijima dao podatak da je reč o jedanaestogodišnjem Marku Ristiću iz Aleksinačkih Rudnika, to je uradio neovlašćeno, izjavio je za TV5 Aleksandar Teodosić, istražni sudija Višeg suda u Nišu. List Kurir je, pozivajućI se na izjavu Olivera Stojkovića, šefa DNK laboratorije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << Instituta, preneo da je "DNK analiza u Beoggradu otklonila sve sumnje" i da telo otkriveno u reci pripada Marku Ristiću. Medjutim, sudija Teodosić kaže da on nije obavešten o rezultatima DNK analize, da je reč o sudskom spisu i da taj podatak može da bude objavljen samo odlukom suda.

Podsetimo, nestanak Marka Ristić je 3. marta priajvio nejgov otac. Sprovedena je opsežna potraga, koja nije dala rezultate. U nedelju rano ujutru robolvac je u reci Moravici naišao na telo u poodmakloj fazi raspadanja, te nije moglo biti idnetifikovano. Po nalogu suda, u Institutu za sudsku medicinu u Nišu uradjena je obdukcija, ali njeni rezultati, prema rečIma sudije Teodosića, sedm da je reč o dečaku starosti izmedjui 11 I 14 godina I da na telu nije bilo rana ni povreda, nisu utvrdili ni tačan uzrok smrti, što je trebalo da pokažu dodatne laboratorijske analize.
Sudija Teodosić takodje je tada izjavio da  je"obducent prilikom obdukcije izuzeo biloški materijal koji je podoban za DNK identifikaciju i da je taj materijal prosleđen Institutu za sudsku medicinu u Beogradu".

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.