Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

Većina slovačkih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca, u kojoj je petoro putnika autobusa noćas izgubilo život, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu, a u tu zdravstvenu ustanovu se prevozi još osmoro prvobitno primljenih u aleksinačku bolnicu.

U Niš je primljeno 15 pacijenata slovačke nacionalnosti, a najteže povređena osoba među njima je žena koja se nalazi u "šok-sobi" na Odeljenju grudne hirurgije. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Ima serijsku frakturu rebara i povredu karlice. Nije životno ugrožena i očekujemo njen oporavak - kaže dr Radovanović.

Kako kaže, pacijenti koji su prvobitno bili smešteni u Aleksincu stižu u Niš, pre svega zbog lakše komunikacije za predstavnicima Ambasade Slovačke i policijom, a oni koji više nisu za bolničko lečenje biće smešteni u hotelu "Aleksandar".

Povređene je u Nišu jutros posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je, prema rečima direktora Kliničkog centra u Nišu dr Zorana Radovanovića, u kontaktu sa svojim kolegom iz Slovačke.

Ministar Lončar se čuo sa ministrom zdravlja Slovačke koji je zahvalio Srbiji i Kliničkom centru Niš. Sada očekujemo da slovačka vlada organizuje prevoz ljudi koji mogu da se transportuju u Slovačku svojim porodicama - kaže dr Radovanović.

Podsetimo, u nesreći koja se dogodila noćas oko 3:30, kada su se slovački turisti vraćali sa Krfa, poginulo je 5, a povređena su 23 putnika.

U niškoj policiji, koja je izvršila uviđaj, kažu da se još utvrđuje zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jun.2016

Većina slovačkih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca, u kojoj je petoro putnika autobusa izgubilo život, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu, a u tu zdravstvenu ustanovu se prevozi još osmoro prvobitno primljenih u aleksinačku bolnicu. U Niš...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.