Izvor: Danas, 26.Sep.2014, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica prijavljena u Aleksincu

Porodica dece koja su u noći između 25. i 26. septembra nastradala u požaru nije bila na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, što znači da nisu koristili nijedno od raspoloživih prava ili usluga socijalne zaštite, kaže sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović. Ona dodaje da iz Centra za socijalni rad Novi Beograd, koji je nadležan za brigu o porodicama koje žive na teritoriji te opštine, redovno obilaze neformalna naselja.

Porodica nije prijavljena u >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Beogradu, već u Aleksincu, gde je egzistencijalno zbrinuta. Kao i mnoge druge i ova porodica dolazi u Beograd kako bi se bavila sezonskim poslovima, navode u saopštenju iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Kako kažu, Centar za socijalni rad Novi Beograd već je preduzeo mere iz svoje nadležnosti za preostalo dvoje dece i prikupio podatke o porodici od Centra za socijalni rad u Aleksincu. U toku je postupak hitne procene potreba i osiguranja bezbednosti dece. Ukoliko se utvrdi da ima propusta, prema roditeljima dece će biti preduzete odgovarajuće mere, u skladu sa zakonom.

– U narednom periodu Grad će doneti strateška dokumenta za unapređenje položaja Roma u Beogradu, a kao jedan od njihovih ključnih ciljeva biće i stambeno zbrinjavanje porodica koje žive u nehigijenskim naseljima. Grad će identifikovati sva neformalna naselja i pronaći adekvatne, a priuštive modele stambenog zbrinjavanja romskih porodica i tek tada pristupiti njihovom raseljavanju, u skladu sa principima poštovanja ljudskih prava – izjavila je Jasmina Ivanović.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.