Pomoć ugroženim opštinama

Izvor: RTS, 28.Jun.2011, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć ugroženim opštinama

Država će sa 36,7 miliona dinara pomoći opštinama koje su pretrpele štetu od vremenskih nepogoda, odluka je Vlade Srbije. Ta sredstva nisu konačna, jer neke opštine još nisu podnele zahteve, rekao ministar Dušan Petrović.

Vlada Srbije je na telefonskoj sednici donela odluku da sa 36,7 miliona dinara pomogne opštinama koje su pretrpele veliku materijalnu štetu od vremenskih nepogoda.

Kako je precizirano u saopštenju Vlade opština Arilje dobiće 14 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara, za opštinu Aleksinac izdvojeno je osam miliona, a opštini Merošina sedam miliona dinara. Gradu Nišu će biti uplaćeno četiri miliona dinara, opštini Ivanjica tri miliona, a Kruševcu 700.000 dinara za saniranje štete.

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović rekao je agenciji Beta da ta sredstva nisu konačna, jer neke opštine još nisu podnele zahteve.

Petrović je dodao će pomoć Vlade omogućiti građanima tih opština da saniraju štetu koja je pričinjena objektima i infrastrukturi, kao i da će do kraja ove ili sredinom iduće nedelje biti završena procena celokupne štete.

Petrović je istakao da se mora obezbediti da se građani na drugačiji način štite od elementarnih nepohoda. Ministar poljoprivrede je izjavio da se već razgovara sa udruženjima osiguravača, kako bi se na najbolji mogući način obezbedilo osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

"Sadašnje tehničke mere za zaštitu poljoprivredne proizvodnje od nevremena moraju biti unapređene", rekao je Petrović i dodao da štetu nisu pretrpeli oni koji su imali zaštitne mreže.

Nevreme praćeno obilnim padavinama, jakim olujnim vetrom i gradom veličine oraha, pričinilo je veliku materijalnu štetu u nekoliko opština u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.