Počinje akcija sistematske deratizacije

Izvor: Aleksinac.net, 30.Maj.2020, 14:35

Počinje akcija sistematske deratizacije

Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane da će u utorak, 2. juna 2020. godine, započeti izvođenje akcije sistematske deratizacije, odnosno suzbijanja glodara. U okviru akcije će biti obavljeno postavljanje zatrovanih mamaka.

Mamci će biti postavljeni na:

Ukoliko bude potrebe za dopunom do predviđenog broja individualnih domaćinstava, odnosno do utroška predviđene količine mamaka, akcija će se vršiti i u delovima naselja Žitkovac >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << i Prćilovica u ulicama koje se nalaze duž bare.

Očekuje se da će akcija biti okončana do subote 06. juna 2020.godine.

Ekipe izvođača deratizacije biće na terenu svakog navedenog radnog dana počev od 8:00 časova ujutru.

Građani će se informisati o kretanju ekipa putem medija, kao i neposrednim plakatiranjem naselja.

Suzbijanje glodara će se izvoditi otrovima iz grupe antikoagulanata druge generacije, za koje je protivotrov u slučaju neželjenog konzumiranja vitamin K1.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice građani moraju da se pridržavaju sledećeg:

Mole se građani da u svemu slede navedena uputstva jer će u slučaju oštećenja zdravlja svaki pojedinac snositi odgovornost za sebe, roditelji za decu, kao i svaki sopstvenik za svoje domaće životinje.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika aktivnosti se pomeraju za prvi naredni dan sa povoljim prilikama za izvođenje akcije.

Izvor: Opština Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.