Pet nagrada za predstavu Moj sin samo malo sporije hoda u Aleksincu

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet nagrada za predstavu "Moj sin samo malo sporije hoda" u Aleksincu

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Moj sin samo malo sporije hoda” Ivora Martinića, u režiji Predraga Stojmenovića, osvojila je pet priznanja na upravo završenom 4. Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu.

Odlukom žirija novoustanovljena nagrada “Dušan Duka Jovanović” za najboljeg mladog glumca/glumicu pripala je Anji Alač za ulogu Sare, dok je Vesna Čipčić za ulogu Ane proglašena najboljom glumicom večeri i najboljom glumicom festivala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nagrada za najbolji dramski tekst otišla je u ruke Ivora Martinića čiji je komad “Moj sin samo malo sporije hoda” proglašen i najboljom predstavom na osnovu glasova publike.

Četvrti po redu Festival prvoizvedenih predstava (PIP) održan je u Aleksincu, u Domu kulture od 16. do 22. novembra, a bio je posvećen je nedavno preminulom dramskom umetniku Dušanu Duki Jovanoviću, umetničkom direktoru i osnivaču manifestacije.

Na festivalu su izvedene predstave pozorišta iz Beograda, Šapca, Kragujevca, Kruševca i Novog Pazara.

Povelju za doprinos savremenoj srpskoj drami festivalski odbor je ove godine dodelio akademiku Ljubomiru Simoviću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.