Oslikan mural sa likom nastradalog rudara u naselju Aleksinački Rudnik

Izvor: Aleksinac.net, 23.Jun.2022, 11:52

Oslikan mural sa likom nastradalog rudara u naselju Aleksinački Rudnik

Na fasadi Doma rudara u naselju Aleksinački rudnici ovih dana je završen mural rudaru Bojanu Stajiću (34) koji je tragično nastradao u rudniku "Soko", sa još sedmoricom svojih kolega.

Mural je urađen na inicijativu supruge nastradalog ruda i meštana, koji su i sakupili novac za izradu. Oslikao ga je umetnik iz Aleksinca Dejan Marković, a firme MBN gradnja i SIM studio iz Aleksinca ustupile su platformu >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << koja je pomogla umetniku da što vernije prikaže Stajićev lik, piše Nova.

Bojana supruga Dragana Jovanović je kazala da je od samog početka bila uključena u izradu murala. Izabrala je fotografiju koja će biti oslikana i natpis na muralu.

„To je bila moja želja od same Bojanove pogibije. Uradili smo to sa ciljem da ostane uspomena na njega, da naš sin Lav može sutradan da svakome pokaže svoga oca. Moći će sa ponosom svakoga da odvede do murala i kaže da njega otac nije ostavio, da je imao oca i da je njegov otac junak koji je stradao u rudniku. Ostaće to njemu trajno, a uspeli smo zahvaljujući zajedničkom angažovanju prijatelji i meštana Aleksinačkih rudnika”, istakla je Dragana.

Kazala je takođe, da će mural sa likom njenog pokojnog supruga zaposlene u u upravi rudnika, svakoga dana kada tu prođu, podsećati na nesreću i na to šta su mogli, a nisu učinili da je spreče.

Miljana Isailović / Nova.rs

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.