Opština Aleksinac kupila klupe jeftinije nego planirano

Izvor: JužneVesti.com, 23.Feb.2024, 11:26

Opština Aleksinac kupila klupe jeftinije nego planirano

Sedam klupa sa metalnom konstrukcijom i drvenim sedištem sa naslonom Opštinska uprava u Aleksincu platiće 319.200 dinara firmi ASA - CO iz Preljine kod Čačka. To je višestruko manje od onoga što su planirali da plate.

Sedam firmi se javilo; foto: printscreen Aleksinačka Opštinska uprava bila je spremna da za klupe izdvoji 800.000 dinara sa PDV-om, a na tender se javilo sedam firmi i sve su ponudile manju cenu. Firma iz Preljine imala je ekonomski najprihvatljiviju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ponudu - 266.000 dinara bez PDV-a, odnosno 319.200 sa PDV-om pa će za 30 dana u Aleksinac dostaviti tražene klupe.

Tako će jednu klupu za koju je Opštinska uprava procenila da košta 100.000 dinara, građani platiti 45.600 dinara.

Doo ASA - CO Preljina Čačak se od 1995. godine bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i delova konstrukcija, u vlasništvu je Aleksandra Tojage, a direktor firme je Ljubiša Tanasković. Preduzeće nije u blokadi već je dobijalo slične tendere, neke i na jugu - u Prokuplju i Vladičinom Hanu,.

Podestimo, nakon što je Opštinska uprava u Aleksincu raspisala tender, na društvenim mrežama su se nizali sarkastični komentari - građani su “zaključili” da njihova cena pokazuje da je u pitanju antikvitet, pitali su se da li će uopšte smeti da sede na njima, a neki su čak konstatovali da su to u to "pametne klupe, rade masažu, po potrebi greju i hlade, grle usamljene i pričaju sa njima, pevaju".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.