Novi pogon Magne najbolja referenca za promociju Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2020, 14:23

Novi pogon Magne najbolja referenca za promociju Srbije

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je novi pogon u Aleksincu kanadske kompanije ''Magna'', koja proizvodi presvlake za autosedišta za poznate svetske marke automobila, najbolja referenca za promociju Srbije kao povoljne poslovne destinacije.

Brnabićeva, koja je danas obišla pogon u Aleksincu koji je otvoren početkom maja i u kojem će biti zaposleno više od 1.000 radnika, izrazila je zadovoljstvo što je "Magna" odlučila da posle šest godina poslovanja u Srbiji proširi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postojeću proizvodnju u Odžacima i pokrene novo postrojenje.

''To je najbolja moguća referenca za nas, da promovišemo Srbiju i partnerima 'Magne kao odličnu lokaciju i destinaciju za investiranje'', rekla je premijerka.

Ona je kazala da je u prvoj fazi otvaranja pogona u Aleksincu preuređena hala na ''braunfild lokaciji'' i da je tokom marta i aprila zaposleno prvih 100 radnika koji su prošli obuku u Odžacima.

Dodala je da je u drugoj fazi planirana izgradnja potpuno nove hale i da je reč o grinfild investiciji, posle čega bi pogon u Aleksincu trebalo da ima više od 1.000 zaposlenih, a sa fabrikom u Odžacima ''Magna'' će u Srbiji zapošljavati oko 3.000 radnika.

''Ovo je posebno važno ne samo za Aleksinac već za ovaj deo Srbije. Više od 1.000 zaposlenih je značajan broj, to će pomoći da ljudi ostanu ovde da žive, rade i stvaraju porodice i da na taj način podignemo čitav ovaj kraj'', istakla je Brnabićeva.

Ona je navela da u prvom kvartalu ove godine, koji uključuje i mesec mart u kojem su se Srbija i cele Evropa suočavale sa krizom izazvanom korona virusom, ukupan priliv direktnih stranih investicija iznosi 822 miliona evra, što je, kako je dodala, za 3,7 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

''To je veliki razlog za optimizam za sve nas'', ocenila je Brnabićeva, uz podsećanje da je u prošloj godini zabeležen istorijski rezultat po direktnim stranim investicijama u Srbiji kojih je, kako je navela, bilo više od 3,6 milijardi evra.

Poručila je da će Vlada Srbije nastaviti da se bori i istakla da je osnovni prioritet u ovom trenutku da se izbori sa ekonomskim posledicama krize izazvane epidemijom korona virusa.

Traži se investitor za halu u selu Donji Dušnik

Premijerka Srbije obišla je danas napuštenu fabričku halu u selu Donji Dušnik, u opštini Gadžin Han, i rekla da se za taj prostor traži investitor.

Navela je da je opštinu Gadžin Han posetila nekoliko puta, ali da je sada posebno želela da obiđe ovu halu koja je već neko vreme prazna, a koja je nekada, dodala je, zapošljavala više od 500 ljudi.

"Da pogledam i razgovaram sa ljudima o tome kako možemo da nađemo investitora i ovde, po uzoru na Aleksinac", rekla je Brnabić i podsetila da je u Aleksincu otvoren novi pogon kanadske kompanije ''Magna'', koja proizvodi presvlake za autosedišta.

Navela je da je u Aleksincu bila slična situacija po pitanju nezaposlenosti i ekonomskog stanja, ali da su tu doveli investitora, te istakla da se država trudi da nađe investitora kako bi i Gadžin Han počeo više da se razvija.

Zahvalila je novom rukovodstvu te opštine koje, dodala je, na tome predano radi.

"Ove godine, prvi put u Gadžinom Hanu počela je da se gradi industrijska zona. Otkupili su zemlju, kreće da se radi infrastrukturno uređenje, a kada imamo industrijsku zonu nama, kao republičkoj vlasti, biće mnogo lakše da pomognemo i dovedemo investitora", dodala je Brnabić.

Predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković je rekla da je velika čast što ih je premijerka posetila.

Navela je da ta opština nema razvijenu privredu i da na njenoj teritoriji posluju svega dve firme - "Elid" koja zapošljava oko 50 radnika i "Resor" koja ima oko 100 zaposlenih.

"Danas je premijerka sa nama ovde kako bi pogledala halu, kako bi našli nekog potencijalnog investitora i zadržali ljude na teritoriji opštine Gadžin Han i smanjili migracije ka Nišu", rekla je Cvetković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVI POGON KANADSKE KOMPANIJE U ALEKSINCU Brnabić: Posao za još 1.000 ljudi

Izvor: Blic, 03.Jun.2020

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je novi pogon u Aleksincu kanadske kompanije ''Magna'', koja proizvodi presvlake za autosedišta za poznate svetske marke automobila, najbolja referenca za promociju Srbije kao povoljne poslovne destinacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.