Niška Žandarmerija se seli u aleksinačku kasarnu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška Žandarmerija se seli u aleksinačku kasarnu

Žandarmi iz Niša koji su godinama besplatno koristili prostorije i plac Srbija transa, posle brojnih najava će konačno dobiti svoj novi prostor - preuzeće aleksinačku kasarnu "Deligrad", a kako najavljuju iz Opštine Aleksinac, već sutra će biti na novoj adresi.

Da će Žandarmerija konačno biti preseljena u Aleksinac je pre nešto više >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od dva meseca najavio ministar policije Nebojša Stefanović tokom posete ovoj opštini.

Rekao je da su i sami žandarmi sređivali prostor u kome će ubuduće da borave, a da je sve učinjeno kako bi imali bolje uslove rada.

Ja sam ponosan što ćemo dobiti jednu modernu savremenu bazu kakvu ranije Žandarmerija nije imala, zaista u poređenju sa ustanovom koju je imala u Nišu, ova je daleko bolja. Zahvalan sam i predsedniku Opštine i ljudima iz Opštine Aleksinac koji su pokazali toplinu i jedan domaćinski pristup i koji nam pomažu da to bude realizovano, a verujem da je to sve naravno u korist građana Aleksinca, jer njihova bezbednost će biti bolja - naveo je Stefanović.

Zvanično preseljenje će biti održano u sredu 13. novembra od 11 sati, najavili su na zvaničnoj strani Opštine Aleksinac, a kasarna će tada biti otvorena za sve građane koji bi da vide naoružanje kojim raspolažu.

Podsetimo, niška Žandarmerija već godinama ima problem sa prostorom u Nišu. Besplatno su koristili prostor Srbija transa i prema poslednjim informacijama dugovali su milione za zakupninu. Dosad je mnogo puta najavljeno da će taj problem biti rešen, a poslednje obećanje od pre 4 godine je bilo da će preuzeti neku od napuštenih niških kasarni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.