Nastradali rudar iz Aleksinca dobio svoj mural: Da Lav može da pokaže drugarima tatu heroja

Izvor: Luftika.rs, 24.Jun.2022, 16:59

Nastradali rudar iz Aleksinca dobio svoj mural: Da Lav može da pokaže drugarima tatu heroja

Tragedija u Aleksinačkom rudniku Soko potresla je Srbiju i podsetila na težak, mukotrpan i vrlo opasan posao koji neki ljudi u našem komšiluku obavljaju svakoga dana kako bi prehranili svoje porodice i učinili državi i društvu uslugu o kojoj malo ko želi i da ramišlja.
Osam rudara stradalo je u nesreći, a među njima i Bojan Stajić koji je imao samo 34 godine.
Na inicijativu Bojanove supruge i komšija, urađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je mural kao večna uspomena na prerano i tragično izgubljen život njihovog junaka.

Oslikao ga je umetnik iz Aleksinca Dejan Marković, a firme iz Aleksinca ustupile su platformu koja je pomogla umetniku da što vernije prikaže Stajićev lik, prenosi Aleksinac.net.
Bojanova supruga Dragana Jovanović je kazala da je od samog početka bila uključena u izradu murala.
Foto: Facebook / Dragana Jovanović Izabrala je fotografiju koja će biti oslikana, kao i natpis na muralu.
Foto: Privatna arhiva Njihov sin jeste prerano izgubio svog tatu, ali će sa ponosom i dikom moći o njemu da govori svojim budućim drugovima.
– To je bila moja želja od same Bojanove pogibije. Uradili smo to sa ciljem da ostane uspomena na njega, da naš sin Lav može sutradan da svakome pokaže svoga oca. Moći će sa ponosom svakoga da odvede do murala i kaže da njega otac nije ostavio, da je imao oca i da je njegov otac junak koji je stradao u rudniku. Ostaće to njemu trajno, a uspeli smo zahvaljujući zajedničkom angažovanju prijatelja i meštana Aleksinačkih rudnika – istakla je Dragana za medije.
Rudari danima upozoravali na opasnost, ali nadređeni nisu slušali

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.