Ministarstvo: Ispituje se rad Centra za socijalni rad u Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 24.Avg.2020, 10:37

Ministarstvo: Ispituje se rad Centra za socijalni rad u Aleksincu

Zbog sumnje na zanemarivanje deteta i njegovog seksualnog iskorišćavanja, na koje stručne službe Centra za socijalni rad u Alekcincu nisu reagovale, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja naložilo je kontrolu rada ove ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, naložen je hitan nadzor nad stručnim radom u aleksinačkom Centru za socijalni rad u konkretnom predmetu zaštite dece i porodica, ali u Ministarstvu ne navode o kom slučaju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << reč. Kako je objavljeno da je uhapšena jedna Aleksinčanka osumnjičena da je podvodila svoju 13-godišnju ćerku, verovatno je upravo ovaj slučaj razlog za kontrolu.

Nadležni su u obavezi da u što hitnijem roku izvrše nadžor dostave izveštaj o nadžoru na uvid - navodi se u saopštenju.

Dodaju i da će se nakon nadzora preduzeti odgovarajuće mere u skladu sa zakonom i ovlašćenjima.

Izvor
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.