Mediji: Policija češlja fabriku u Aleksincu

Izvor: B92, 22.Jan.2024, 16:15

Mediji: Policija "češlja" fabriku u Aleksincu

U fabrici “Magna” iz Aleksinca, u kojoj su se 18. i 19.januara za 24 časa otrovala 162 radnika, danas će biti obavljen policijski uviđaj.

Početku uviđaja u prozvodnoj hali “Magne” površine 12.000 kvadrata prethodila su detaljna merenja koja su u subotu obavili stručnjaci Zavoda medicine rada iz Novog Sada.

Za sada još uvek nije poznato koliko će trajati uviđaj kao ni kada će i u kakvom režimu fabrika ponovo početi sa radom.

“Danas će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se raditi uviđaj, trajanje istog zavisi od vremena potrebnog da se kriminološki i tehnički obradi lice mesta koje je značajno veliko. Vršiće se uviđaj po proceni uviđajne ekipe i sa zaštitnim sredstvima po potrebi”, rečeno je “Blicu” u Opštinskom javnom tužilaštvu Aleksinac.

Nakon završetka uviđaja nadležne inspekcijske službe koje su uključene u uviđaj i kontrolu fabrike odlučiće o nastavku rada fabrike ili dati svoje preporuke rukovodstvu ove kanadske firme.

Prvo trovanje radnika desilo se 17. januara oko 19 časova, a lekarsku pomoć zatražila su 104 radnika usled trovanja disajnih organa izazvanim, kako se sumnjalo, lepkom za lepljenje podnih oboga koje su toga dana postavljane u jednoj manjoj prostoriji površine 30 do 40 kvadrata koja se nalazi u sredini proizvodne hale.

Nakon provere kvaliteta vazduha koji je ocenjen kao čist, 18.januara se na posao vratila treća smena zaposlenih, kada se pola časa nakon ponoći desilo novo trovanje usled koga je pomoć lekara zatražilo 58 zaposlenih.

Po nalogu OJT Aleksinac fabrika je privremeno zatvorena, ispražnjena i pod nadzorom je policije dok se ne obavi uviđaj i završe sva potrebna merenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.