Konstituisan Savet za zdravlje opštine Aleksinac

Izvor: Aleksinac.net, 15.Jul.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisan Savet za zdravlje opštine Aleksinac

Danas je u sali SO Aleksinac održana konstitutivna sednica Saveta za zdravlje opštine Aleksinac.

Na samom početku rada usvojen je predlog da se Savet proširi za još dva člana, jednog koji bi predstavljao Institut za jvano zdravlje Niš i jednog kao predstavnika državnih apoteka.

Za predsednika Saveta za zdravlje opštine Aleksinac izabran je Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << dok je za zamenika predsednika Saveta izabran Dragan Stamenković, zamenik direktora Doma zdravlja Aleksinac.

Nakon konstituisanja Saveta i izbora predsedništva usvojen je Poslovnik o radu, koji će biti dostupan javnosti putem elektronske stranice Opštine Aleksinac www.aleksinac.org. Članovi Saveta jednoglasno su usvojili i Izveštaj o radu Zaštitnika prava pacijenata za 2014. godinu. Prema pomenutom izveštaju, u 2014. godini Savetniku za zaštitu prava pacijenata dostavljeno je ukupno 46 prigovora pacijenata u pisanoj formi. Svih 46 prijava je rešeno u izveštajnom periodu i u zakonom predviđenom roku.

U okviru tačke razno, bilo je reči o organizovanju sistematskih pregleda zaposlenih u aleksinačkoj privredi, državnim preduzećima i ustanovama, o uvođenju zdravstvenog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama, kao i ostalim stvarima koje će kroz rad ovog Saveta biti realizovane.

Na kraju, članovi Saveta za zdravlje doneli su odluku o usmeravanju svojih dnevnica u humanitarne svrhe.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.