Konferencija o nastavi fizike u srednjim školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o nastavi fizike u srednjim školama

U Aleksincu se održava međunarodna konferencija o nastavi fizike u srednjim školama. Predavači jednog od najtežih predmeta kako ga učenici često kvalifikuju, pokušavaju da pronađu način da nauku fizike približe uzrastu i načinu saznavanja srednjoškolaca.

Pokazalo se da se sa istim problemima u nauci fizike susreću nastavnici i učenici u Francuskoj, Makedoniji, Bugarskoj , Hrvatskoj i ostalim zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učesnicama konferencije.

Predavači fizike iz šest evropskih zemalja tokom tri dana konferencije u Aleksincu ispituju načine da učenicima približe ovu nauku.

Osnovno kod učenja fizike je to što je ona povezana sa svim prirodnim naukama i zahteva predznanje pre svega iz matematike.

Svi se slažu da je u osnovi naučnog metoda u fizici eksperiment.

Ako je za utehu ne misle samo učenici da je fizika teška, tako misle i ovi predavači, ali oni smatraju da postoji lakši način za njeno učenje i zato ga traže.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.