Komunalni novogodišnji kutak u Aleksincu na ideju najmlađih

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2023, 16:56

Komunalni novogodišnji kutak u Aleksincu na ideju najmlađih

U Aleksincu odnedavno postoji "komunalni novogodišnji kutak", postavljen u centru kod Doma kulture, a kažu da je nastao kao ideja najmlađih. Osim što je dekorativan, pa privlači pažnju prolaznika koji se i fotografišu kraj njega, ideja je da podstakne ljude da više brinu o životnoj sredini u svom gradu.

Irvasi od slame, Sneško Belić od panjeva, jelka od drveta sa porukom zašto i kako treba brinuti o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da grad bude čist, deo je nove novogodišnje dekoracije u Aleksincu, koju su iz Opštine nazvali "komunalni novogodišnji kutak". Poruke o važnosti očuvanja životne sredine i dekorativna postavka u jednom; foto: Opština Aleksinac

Ova praznična postavka, koju su realizovali radnici Javno-komunalog preduzeća Komunalne usluge, nastala je po ideji najmlađih sugrađana, a osim što obeležava i najavljuje predstojeće praznike, služi i da nas podseti da brinemo o životnoj sredini i našem gradu - poručuju.

Neke od poruka sa ove novogodišnje jelke su "recikliraj, ne prljaj, ne bacaj, posadi, brini o prirodi, planeta je u našim rukama, čuvaj je i voli". Osim što je ova postavka dekorativna i privlači pažnju Aleksinčana, poruke i kante za reciklažu bi trebalo da podstaknu sve njih i da brinu o svom gradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.