Hor Šumatovac i ove godine na Putu Duhovnosti i horskim svečanostima Sazvučja

Izvor: Aleksinac.net, 20.Sep.2021, 13:04

Hor Šumatovac i ove godine na "Putu Duhovnosti" i horskim svečanostima "Sazvučja"

Zadovoljstvo nam je što je Aleksinački mešoviti hor Šumatovac po treći put bio deo tradicionalne i prestižne manifestacije PUT DUHOVNOSTI, u Rakovici, koja je ove godine bila u znaku obeležavanja 700 godina postojanja Manastira Gračanica i 100 godina Patrijaršije u Srbiji.

Uz blagoslov Njegove svetosti blaženopočivšeg patrijarha Irineja, Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica već šestu godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << zaredom, u periodu od 17. do 21. septembra 2021. godine, organizuje manifestaciju „Put duhovnosti“.

U saradnji sa Opštinom Rakovica, manastirom Rakovica i crkvom u izgradnji posvećenoj Svetom Vladiki Nikolaju u Resniku, manifestacija je dobila međunarodni karakter, okupljajući brojne umetnike i stvaraoce.

U okviru manifestacije PUT DUHOVNOSTI, u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, održane su treće po redu HORSKE  SVEČANOSTI pod nazivom SAZVUČJA, 19.9.2021. godine, sa početkom u 19.časova.

Hor Šumatovac je, na poziv organizatora, već treći put bio učesnik ove značajne manifestacije, na kojoj je, sa horovima iz Beograda, Valjeva i Zaječara obeležio  značajne jubileje.

Na mnogaja ljeta!

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.