Glava u torbi za crkavicu

Izvor: Glas javnosti, 07.Avg.2009, 04:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glava u torbi za crkavicu

BEOGRAD/ALEKSINAC - Rudari u Srbiji juče su proslavili svoj praznik i podsetili nadležne na težak položaj i niske plate koje primaju, iako su im svakodnevno na radnim mestima ugroženi životi. Prosečna plata rudara u našoj zemlji je od 35.000 do 40.000 dinara, zbog čega većina njihovih porodica „jedva sastavlja kraj sa krajem“.

Tatinim stopama

Milanov sin je student treće godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Boru na smeru za eksploataciju mineralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ležišta i sirovina.

- Bio sam protiv toga da sin studira rudarstvo, ali on je insistirao na tome. Sam se pripremio za prijemni ispit i položio ga i sredio sve oko upisa i smeštaja u domu. Sada mogu samo da mu pomognem da završi tu školu, pošto je veoma dobar student - kaže Cvjetić i dodaje da mu finansijska situacije nije dozvolila da ga pošalje na letovanje iako je zaslužio.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.