Ginekološki pregledi i bez zdravstvene knjižice u 7 opština na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ginekološki pregledi i bez zdravstvene knjižice u 7 opština na jugu

Oktobra i novembra u Aleksincu, Beloj Palanci, Doljevcu, Merošoni, Svrljigu, Babušnici i Gadžinom Hanu, sve žene, bez obzira na to da li imaju ili nemaju zdravstvenu knjižicu, moći će da odu na preventivne ginekološke preglede u domovima zdravlja tokom “Dana otvorenih vrata”.

U ovim opštinama, kako najavljuju, osim besplatnih ginekoloških pregleda, biće organizovane i aktivnosti kojima će ženama skrenuti pažnju da je preventiva najbolji lek za zdrav život. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kampanja “Nađi vremena” se i sprovodi kako bi informisala žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i grlića materice.

Kako bi se utvrdili najčešći razlozi za odlazak, odnosno nedolazak na redovne ginekološke preglede, u ovim opštinama sprovodiće se i anonimna anketa, čime žele, kako kažu, dodatno da ohrabre žene da pronađu vremena za očuvanje svog zdravlja.

Oktobar je Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a ovom kampanjom želimo da ohrabrimo žene da idu na preglede, jer je briga o zdravlju, ujedno i briga o potomstvu - kažu organizatori.

Pored ovoga, za zdravstvene radnike iz ovih opština biće organizovan stručni skup tokom kojeg će se razmeniti iskustva, kao i nove informacije i pravci delovanja u ovoj oblasti.

Kampanja “Nađi vremena” sprovodi se uz finansijsku podšku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Srbije, preko razvojnog programa Evropski progres. Ovim programom domovi zdravlja opština koje učestvuju u akciji, nedavno su dobili medicinsku opremu za ginekološke ordinacije, čime su, kako kažu, omogućeni bolji uslovi za rad i unapređenje zdravstvene zaštite žena.

Aleksinac - 1. novembar, od 8 do 19 sati

Babušnica - 24. oktobar, od 7 do 14 sati

Bela Palanka - 1. novembar, od 7 do 20 sati

Brus, 23 - 27 oktobar, od 7 do 19 sati

Gadžin Han - 25. oktobar, od 9 do 15 sati

Doljevac - 25. oktobar, od 8 do 18 sati

Knjaževac - 30. oktobar 2017, od 7 do 19 sati

Merošina - 25. oktobar, od 7 do 14:30 sati

Svrljig - 30. oktobar - 2. novembar, od 7 do 14:30 sati

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.