Dvogodišnja devojčica nađena mrtva

Izvor: B92, 16.Feb.2013, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvogodišnja devojčica nađena mrtva

Aleksinac -- Dvogodišnja devojčica S.S. pronađena je mrtva u porodičnoj kući u romskom naselju u selu Prćilovica kod Aleksinca.

Okolnosti pod kojima je dete preminulo još uvek se utvrđuju, ali preliminarni nalazi obdukcije urađene po hitnom postupku u niškom Zavodu za sudsku medicinu ukazuju na sumnju da je smrt nasilna i da je najverovatnije nastupila kao posledica gušenja, piše Blic.

U momentu tragedije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u petak oko 14 časova, devojčica se nalazila u kući sama sa starijim bratom D.S. (10). Obdukcijom je utvrđeno da sigurno nije došlo do gušenja hranom pa se ne isključuje ni mogućnost da joj je možda on naneo fatalne povrede, mada za tako nešto trenutno nema dokaza. Policija od dečaka nije mogla da dobije objašnjenje šta se desilo, jer je praktično izneo više verzija događaja, navodi Blic, pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Da li je do tragedije došlo slučajno, u toku igre, ili na neki drugi način, biće poznato tek po okonačnju istrage i dobijanja rezultata svih analiza.

D.S, koji je krivično neodgovoran jer ima manje od 14 godina, rešenjem Centra za socijalni rad u Aleksincu odmah je izmešten iz porodice i smešten je u Dom za nezbrinutu decu dok se slučaj ne rasvetli, zajedno sa drugom sestrom A.S, koja ima samo godinu dana, piše Blic.

Majka nastradale devojčice Vajda Ramadani je rekla za Blic da je u vreme kada se nesreća dogodila bila kod doktora, jer uskoro treba da se porodi. Ona dodaje da joj je sin rekao da je devojčici udario šamar i da je nakon toga ona pala. Dodala je i da je nikada nije tukao u njenom prisustvu, ali i da ne isključuje mogućnost da ju je udario dok nije bila tu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvogodišnja devojčica pronađena mrtva 

Izvor: RTS, 16.Feb.2013

U romskom naselju u selu Prćilovica kod Aleksinca, pronađena mrtva dvogodišnja devojčica. Prvi nalazi niškog Zavoda za sudsku medicinu pokazuju da je moguće da se devojčica ugušila, ali konačni nalazi očekuju se tek za nekoliko dana...Dvogodišnja devojcica S.S. nađena je mrtva u porodičnoj ...

Nastavak na RTS...

Misteriozna smrt dvogodišnje bebe u romskom naselju u selu Prćilovica

Izvor: juGmedia, 16.Feb.2013

ALEKSINAC – Pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima dvogodišnja S.S.preminula je u petak oko 14 časova u kući svojih roditelja Vajde Ramadani i  Slaviše Stankovića u selu Prćilovica kod Aleksinca...Prema prvim nalazima obdukcije beba se ugušila  u odsustvu roditelja a u prisustvu desetogodišnjeg...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.