Druga košarkaška liga: Svi južnjaci zimuju u gornjem delu tabele

Izvor: JužneVesti.com, 24.Dec.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Svi južnjaci "zimuju" u gornjem delu tabele

Tesne trijumfe ostvarili su aleksinački Napredak nad Radničkim u Kragujevcu i Konstantin nad Rtnjem u Nišu u poslednjem kolu prvog dela sezone u Drugoj ligi. U komšijskom duelu Pirot je iznenadio svog domaćina Zdravlje, zahvaljujući mirnijoj ruci u završnici slavio u Leskovcu i omogućio sebi da, poput ostalih južnjaka, "prezimi" u gornjem delu tabele.

Nije sve u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Leskovcu išlo ka tome da će favorit “pasti” na svom terenu. Prilično jednaku borbu videlo je 800 gledalaca u hali “Dubočica” tokom celog meča. Ipak, od kada su preuzeli vođstvo početkom druge deonice, Leskovčani su ga samo u dva navrata ispustili, sve do 5 minuta pre kraja meča. Tada su gosti prvo izjednačili, potom poveli, a 10 pogođenih slobodnih bacanja do kraja odvelo ih je do konačne pobede od 72:67.

Serijom od 16:0 tokom poslednja 3 minuta meča Konstantin je uspe da od 8 poena zaostatka stigne do pobede rezultatom 94:88. Iako su Nišlije bile bolje tokom većeg dela meča u sali Osnovne škole “Duško Radović”, Rtanj ih je prestigao i poveo u poslednjoj deonici. Ipak, domaći košarkaši tada su pokazali svoju mentalnu snagu.

Borbeno je bilo tokom celog meča u Kragujevcu, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali je uglavnom Napredak imao prednost. Na kraju, Aleksinčani su se izborili za pobedu rezultatom 64:60, koja im je bila 7. u nizu. Posebno je koristan u ovom meču bio “veteran” Slaviša Bogavac, koji je stigao do dabl-dabl učinka, sa 17 poena i čak 16 skokova.

Svi južnjaci “zimovaće” u gornjem delu tabele. Najbolji među njima je Napredak, koji se nalazi na 2. poziciji Druge lige, Zdravlje i Konstantin imaju po 21 bod, baš kao i kraljevačka Sloga, ali zbog rezultata u međusobnim duelima Leskovčani zauzimaju 4. mesto, a Nišlije 6. Pirot je na 7. poziciji na tabeli.

Drugoligaši će ponovo na parket poslednjeg vikenda januara, kada će Pirot dočekati lidera Kolubaru, a Konstantin Slogu. Napredak će gostovati u Smederevskoj Palanci trećeplasiranoj Mladosti, a Leskovčani “fenjerašu” Plani.
Pogledaj vesti o: Aleksinac,   Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.