Druga košarkaška liga: Piroćanci “skinuli skalp” Napretku

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Piroćanci “skinuli skalp” Napretku

Da svaki derbi sa sobom nosi neizvesnost pokazali su košarkaši Pirota koju su u južnjačkom okršaju, rezultatom 74:70 savladali aleksinački Napredak i prekinuli njegovu seiju pobeda koja je trajala 4 meseca. Na pragu iznenađenja je bilo i leskovačko Zdravlje u Lazarevcu, ali je ipak izgubilo, dok je niški Konstantin lako izašao na kraj sa Vrbasom.

Nakon prvih 5 minuta u hali “Kej” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << favorizovani Aleksinčani već su imali dvocifrenu prednost, ali se onda dogodio potpuni preokret - Piroćanci su preuzeli kontrolu i do poluvremena ne samo nadomestili zaostatak već i sami poveli sa +10.

U nastavku se vodila velika borba, Napredak je jednom uspeo da izjednači, a više puta se približavao na poen, dva zaostatka, poslednji put minut i po kraja meča, ali nije uspeo da zabeleži 17. trijumf u sezoni.

Na njihov pad na drugu poziciju uticaj je imalo “komšijsko” Zdravlje. Ono je u derbiju kola pružilo jak otpor favorizovanoj Kolubari, smenjivala su se dva tima u vođstvu tokom celog meča i nijedan nije uspeo da uspostavi veću prednost.

Najveće vođstvo od +9 ekipa iz Lazarevca postavila je 4 minuta pre kraja meča. Približili su se Leskovčani minut i po kraja meča na samo poen zaostatka, ali je trojka Stevana Sinđelića postavila nedostižnih 80:76, a meč je završen sa 80:78.

Bez ikakvih uzbuđenja protekao je jedino meč Konstantina, koji se igrao u Nišu. Domaći košarkaši bili su konstantni tokom celog meča, a posebno ubedljivi u trećem kvartalu, koji su dobili sa 27:7. Vrbas je u tom periodu uspeo da ubaci samo dva koša iz igre. Na kraju, 93:60 za Konstantin.

Sem Napretka, koji se nakon mesec dana obitavanja na liderskoj poziciji vratio na drugo mesto, pad na tabeli doživelo je i Zdravlje, koje se sa četvrte spustilo na osmu poziciju, s obzirom na to da je “gusto” na sredili tabele. Napredovali su Konstantin sa sedme na petu poziciju i Pirot sa osme na sedmu.

U sledećem kolu Napredak će gostovati Žarkovu u Beogradu, Konstantin Radničkom u Kragujevcu, a Pirot Mladosti u Smederevskoj Palanci. Kod kuće će igrati jedino Leskovčani, koji će dočekati Rtanj iz Boljevca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.