Deca otrovana plinom u Aleksincu zbog presecanja gasovoda

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca otrovana plinom u Aleksincu zbog presecanja gasovoda

Četvoro dece iz Aleksinca primljeno je prošle noći na Kliniku za dečije interne bolesti u Nišu, zbog sumnje na trovanje plinom iz presečenog gasovoda.

 Iz te ustanove rekli su da su deca dobro. Dvoje odraslih je posle pregleda u ambulanti klinike za endokrinologiju pušteno na kućno lečenje.

"Rađene su jutros analize krvi i bile su dobre, očekujemo da stignu i ponovljeni rezultati, a ukoliko i oni budu dobri deca će sutra biti puštena kući", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je direktorka te niške klinike Emilija Golubović.

Ona je istakla da su deca "koja su se otrovala plinom u Aleksincu u dobrom zdravstvenom stanju".

Večernje novosti su objavile da je šest osoba, od kojih četvoro dece starosti 15 i 16 godina iz Aleksinca, otrovano plinom koji je iscurio iz gasovodne mreže, jer je neko namerno isekao gasovod. Policija je obavila uviđaj, curenje gasa je zaustavljeno veoma brzo i nema opasnosti za građane.

U aleksinačkom tužilaštvu su za Južne vesti rekli da više nema opasnosti od trovanja, jer je rupa na gasovodu zakrpljenja i gas sada ne curi.

N. N. lice je preseklo gasovod koji je bio otkopan zbog radova na mreži, pa se dogodilo naglo curenje tokom noći. Na licu mesta je izvršen uviđaj, rekli su u Tužilaštvu.

Dodaju da policija traga za osobom koja je presekla gasovod i ugrozila građane.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.