Četvoro nastavnika i dvoje učenika zaraženo posle ekskurzije

Izvor: Aleksinac.net, 11.Jul.2021, 12:06

Četvoro nastavnika i dvoje učenika zaraženo posle ekskurzije

Epidemiolog i direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović upozorio je da korona virus preti selu Trnjanu i samom gradu, nakon što je infekcija potvrđena kod četvoro nastavnika i dvoje učenika 8. razreda škole u Trnjanu.

Živadinović je u svojoj objavi na Fejsbuku naveo da je reč o učenicima koji su u ponedeljak i utorak išli na ekskurziju.

On je naveo da je od učenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << saznao da mnoga deca imaju "blažu prehladu", ali da niko ne sumnja na korona virus, te da postoji velika pretnja daljeg širenja među ukućanima i prijateljima.

- Molimo roditelje da svako dete koje ima ili će ovih dana dobiti i najblaže simptome prehlade, odnosno korona virusa, odmah, bez odlaganja odvedu na pregled i antigensko testiranje u kovid ambulantu dečjeg dispanzera u Aleksincu - istakao je Živadinović.

Prema njegovim rečima, deca koja su bila u bliskom kontaktu sa obolelom decom dobiće dalja uputstva preko svojih nastavnika.

Svi odrasli, dodao je, koji dobiju bilo kakav simptom ili znak bolesti, moraju odmah da se jave kovid ambulanti u Žitkovcu.

- Sve ukućane dece 8. razreda škole u Trnjanu preklinjemo i molimo da budu društveno odgovorni i uzdrže se naredne dve do tri nedelje od bilo kakvih kontakata sa susedima bez obzira da li njihovo dete ima simptome, jer može biti asimptomatski slučaj - upozorio je Živadinović.

Kako je istakao, na taj način će se sprečiti dalje širenje i razbuktavanje epidemije u opštini Aleksinac, jer je krajnje izvesno da sada najpre sledi oboljevanje ukućana, a onda dalje širenje bolesti.

Izvor

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.