Izvor: BalkanRock.com, 18.Apr.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atheist Rap se vratio u Aleksinac

Foto: arhiva

Novosadski pank bend Atheist Rap u sklopu prolećne turneje po čitavom regionu i promocije aktuelnog albuma “Uberlauf” posle tačno 2 godine održali su koncert u Aleksincu. Kao predgrupa veselim Novosađanima nastupio je bend Prljave sestre iz Niša.

Prljave sestre imali su zadatak da zagreju solidno popunjen Dom rudara. Ovaj sve popularniji bend sa kombinacijom različitih muzičkih stilova bio je pun pogodak organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << koji je imao nameru da opusti publiku pred nastup Atheista. Posebnu draž njihovoj svirci daje basista koji u isto vreme svira bas gitaru i usnu harmoniku.

Nešto malo pre ponoći Atheisti su izašli na binu i svoj nastup otvorili pesmama “Momci se vraćaju u grad” i “Vođa” sa aktuelnog albuma. Zatim su počele da se ređaju dobro poznate stvari sa prethodnih albuma. Na samom početku set liste pesma “HA-PU”, favorit sa zadnjeg albuma, i dobro poznate “Pritilend” i “Godina  kulture” uspevaju da usijaju atmosferu kod već dobro raspoloženih fanova.

Sredinom nastupa, dok se izvodila pesma “ORA”, na binu na zadovoljstvo benda izašli  su  i najveseliji fanovi benda i horski otpevali poznatu stvar o radnoj akciji. Zatim su na red došle ‘automobilske’ pesme “Car Core” i “Wartburg limuzina”. Atmosfera na koncertu doživela je svoj vrhunac kada se u pesmi “Fatamorgana” na bini pojavio Goran Kostić Kosta, frotmen benda Novembar. Njegovim stopama već u sledećoj pesmi “Igraš grubo” na bini su nastupili kao prateći vokali momci iz benda School bus iz Knjaževca.

Bend svoj regularni deo nastupa završava hitovima “Igraš grubo”, “Dr Pop” i “Sarajevo”. Dodatno su Atheisti izveli “Trabanta”, “Radule” i “Minijaturu”.

Sve u svemu može se na kraju reći da su “matori pokvarenjaci” opravdali očekivanja svojom dobro poznatom energijom na svojim nastupima. Žestoka svirka, prošarana jakim gitarskim rifovima je uvek proverena kombinacija. Atheisti su obećali da će se ponovo vratiti u Aleksinac, na mesto gde su i započeli ovogodišnju prolećnu turneju. Može se primetiti da Aleksinac, iako mali grad, polako postaje pravi centar muzičkih dešavanja što se i potvrđuje kvalitetom bendova koji učestalo gostuju, kao i publike koja dolazi iz raznih okolnih gradova.

Set lista:

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.