Aleksinčani ne žele azilante

Izvor: B92, 19.Nov.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinčani ne žele azilante

Aleksinac -- U Aleksincu je održan protest građana zbog mogućnosti da novi centar za tražioce azila bude otvoren baš u tom gradu.

Iako tvrde da se ne radi o ksenofobiji, već o stavu da napuštenu kasarnu treba iskoristiti za investicije, organizatori protesta ne daju odgovor na pitanje da li bi pristali na to da Centar za azil bude otvoren na nekom drugom mestu u Aleksincu.

Pozivima, koji su kružili internetom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i šireni su preko društvenih mreža, odazvalo se oko stotinu Aleksinčana. Okupili su se u centru i prošetali do kasarne, gde su postavili transparent s natpisom - Nećemo azilante.

Među stanovnicima Aleksinca, kažu, ovo je jedina tema. Ima onih koji su zabrinuti zbog mogućeg otvaranja azila, ali i onih kojima to uopšte ne bi smetalo.

Predsednik opštine kaže da je tačno da ima ksenofoba koji pokušavaju da iskoriste situaciju, ali da je isključivi razlog za nezadovoljstvo većine to što ih se država nije setila kada im je, kažu, to bilo potrebno, a sada je Aleksinac među prvima na spisku za izgradnju azila.

Organizatori protesta kažu da od ranijih najava da blokiraju gradske institucije i saobraćajnice - odustaju, jer su čuli da će problem azila rešavati vladina komisija.

Iako organizatori protesta i gradski čelnici uveravaju da nema ni mržnje ni ksenofobije i da je isključivi razlog za nezadovoljstvo ekonomski interes Aleksinčana, one koji dođu u ovo mesto ubuduće će na ulazu dočekivati transparent Nećemo azilante.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Održan protestni skup protiv najavljenog dolaska azilanata

Izvor: Aleksinac.net, 19.Nov.2011

U Aleksincu je održan protest građana zbog mogućnosti da novi Centar za tražioce azila iz Azije i Afrike bude otvoren baš u tom gradu...Pozivima na skup koji su kružili internetom i šireni su preko društvenih mreža, odazvalo se oko 250 Aleksinčana. Među učesnicima protesta bilo je najviše...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.