Aleksinčani dobili 2 nove kovid ambulante nakon svedočenja pacijenata o lošim uslovima u staroj

Izvor: JužneVesti.com, 22.Mar.2021, 16:53

Aleksinčani dobili 2 nove kovid ambulante nakon svedočenja pacijenata o lošim uslovima u staroj

Posle upozorenja pacijenata da su u jedinoj kovid ambulanti u okviru Opšte bolnice u Aleksincu zajedno u gužvi bili kovid pozitivni i negativni pacijenti, da su uslovi jako loši i da je to uticalo i na kritičnu epidemiološku sisituaciju - problem je konačno rešen. Za vikend su počele sa radom dve nove specijalističke ambulante, u Klubu penzionera i prostorijama Odseka za mentalno zdravlje u krugu bolnice, kaže direktor Goran Vidić, a pacijenti ističu da su prezadovoljni što >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se konačno desilo čudo i što će ubuduće imati bolje uslove za lečenje, a medicinari za rad.

"Neočekivano se dogodilo čudo u našem Aleksincu, jer je nakon više od godinu dana od početka epidemije zatvorena stara kovid ambulanta, a dobili smo dve nove" - tako opisuju situaciju pacijenti koji su prošle nedelje svedočili o tome u kakvim uslovima se leče oboleli od korone u Aleksincu.

Nije bilo reakcije pre nekoliko meseci kada su se pacijenti takođe žalili, ali kažu da jeste nakon pisanja Južnih vesti krajem prošle nedelje. Konačno čiste prostorije za zdravstvene radnike i pacijente; foto: OB Aleksinac

Istod dana, 18. marta, čekajući na red za infuziju u jednom izdvojenom kutku čekaonice, primetio sam vanredno angažovanje higijeničara i medicinskih sestara u sređivanju prostorija. Bilo je vidljivo čišćenje, iznošenje otpadnog materijala, kao i maskiranje onoga što nije moglo na brzinu da se sredi. Saznao sam da je dolazio zamenik ministra zdravlja i naložio direktoru da u najkraćem roku zatvori to kovid odeljenje. To je ujedno bio i zadnji dan kada je kovid odeljenje funkcionisalo - piše jedan od pacijenata.

Kaže da je odmah sutradan, u subotu, kada je direktor Opšte bolnice Goran Vidić i najavio novu ambulantu, na pregled i terapiju otišao na novu lokaciju, zgradu Penzionerskog doma, koja je nadomak centra grada.

Presrećni smo, jer je relativno nov objekat, sa više prostorija, sa centralnim grejanjem, uređenim toaletom sa 5 kabina itd. Hvala vam, jer ovo pacijentima mnogo znači, ali i lekarima i zdravstvenom osoblju - takođe pišu pacijenti.

Nove i čistije prostorije za pacijente i medicinare; foto: OB Aleksinac Zašto nadležni ranije nisu reagovali, već su Aleksinčani godinu dana čekali na bolje uslove lečenja od koronavirusa, u opštini koja nema kovid bolnicu, nije poznato.

Direktor Goran Vidić kaže da su 20. marta počele sa radom dve specijalističke ambulante na novim lokacijama, u Ulici Momčila Popovića 89 u Klubu penzionera i u krugu Opšte bolnice u prostorijama Odseka za mentalno zdravlje.

U ambulanti u prostorijama Odseka za mentalno zdravlje će u prepodnevnoj smeni raditi jedan pneumoftiziolog, jedan internista u popodnevnoj smeni i po jedan lekar opšte prakse. U ambulanti u Klubu penzionera će raditi jedan internista u prepodnevnoj smeni, jedan pneumoftiziolog u popodnevnoj smeni i po jedan do dva lekara opšte prakse. U ovoj ambulanti se pacijentima daje infuziona terapija, vrši uzorkovanje krvi i testiranje na kovid - pojašnjava Vidić.

Uzorkovanje krvi je takođe moguće i u kovid ambulanti Doma zdravlja u Žitkovcu od 8 do 11 sati, kaže Vidić, a nove kovid ambulante Opšte bolnice rade svakodnevno od 7 do 22 sata.

Inače, nakon rekordnog broja novoobolelih prošle nedelje, kada je 15. marta bilo 88 potvrđenih slučajeva u danu, taj broj je počeo da opada i juče, u nedelju, je zabeleženo 18 novozaraženih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Posle godinu dana Aleksinčani dobili 2 nove kovid ambulante

Izvor: Aleksinac.net, 23.Mar.2021, 12:45

Posle upozorenja pacijenata da su u jedinoj kovid ambulanti u okviru Opšte bolnice u Aleksincu zajedno u gužvi bili kovid pozitivni i negativni pacijenti, da su uslovi jako loši i da je to uticalo i na kritičnu epidemiološku sisituaciju - problem je konačno rešen...Za vikend su počele sa radom...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.