Aleksinački gimnazijalci generacije 1988. ponovo briljirali

Izvor: Aleksinac.net, 20.Nov.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinački gimnazijalci generacije 1988. ponovo briljirali

Nakon završenog konkursa za Pravosudnu akademiju 2016. godine, Aleksinačka gimnazija ima čime da se ponosi.

Posebno đacima generacije rođene 1988. godine. Naime troje učenika ove generacije uspelo je da se upiše na Pravosudnu akademiju.

Jelena Krstić, Nemanja Maslovarić i Marko Cvetanović su uspešno završili Aleksinačku gimnaziju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << a kasnije i pravni fakultet.

Bili su učenici iste generacije, a kasnije i kolege na pravnom fakultetu, a po svemu sudeću čeka ih nastavak učenja i druženja i na Pravosudnoj akademiji.

Prijem na Pravosudnu akademiju predstavlja jednu vrstu priznanja za sve mlade pravnike, jer je konkurencija velika jer se primaju samo najbolji. Polaže se i pismeni i usmeni deo ispita, a ocenjuje se gotovo sve, do načina izlaganja pravne materije do ocene donošenja zaključaka u odgovarajućoj pravnoj stvari. Uz to boduje se i uspeh na fakultetu.

Osnovni cilj Pravosudne akademije je obezbeđivanje profesionalnog, nezavisnog, nepristrasnog i efikasnog kadra za obavljanje sudijske i tužilačke funkcije.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.