Aleksinačka Opšta bolnica dobila dva sterilizatora, Vranje novo vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

Izvor: JužneVesti.com, 17.Nov.2022, 19:15

Aleksinačka Opšta bolnica dobila dva sterilizatora, Vranje novo vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju i Opšta bolnica u Aleksincu dve su od četiri ustanove u Srbiji koje će dobiti donacije od Vlade Japana. Kako je saopšteno na ceremoniji potpisivanja ugovora u Vladi Srbije, u Vranje odlazi specijalizovano vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom vredno 40.155 evra, a u Aleksinac dva sterilizatora za odeljenja hirurgije i mikrobiologije vredni 78.100 evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Osim Opšte bolnice u Aleksincu i Centra za razvoj lokalnih socijalnih usluga u Vranju, donatorske ugovore potpisali su i Zdravstveni centar u Kladovu i JKP Gradac u Tutinu, a za sva četiri projekta obezbeđeno je 269.455 evra.

Ovo vozilo će umnogome olakšati svakodnevne aktivnosti korisnika i unaprediti kvalitet njihovog života. Uspešna saradnja između naše lokalne zajednice i naroda Japana, unazad više godina, dokaz je prijateljskih odnosa naše dve zemlje - rekla je vranjska većnica Danijela Milosavljević.

Kroz projekat opremanja aleksinačke Opšte bolnice medicinskom opremom, za odeljenja hirurgije i mikrobiologije obezbeđena su dva sterilizatora, a prema rečima predsednika Opštine Aleksinac Dalibora Radičevića, donacija je jako značajna za opštinu i njene stanovnike, ali i za sve zdravstvene radnike u Aleksincu.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja ugovora, Vlada Japana kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva godinama unazad pruža finansijsku pomoć neophodnu za sprovođenje projekata koji doprinose ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje, a glavne oblasti njihovog interesovanja su životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita.

Uključujući sve grantove, iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji od 1999. godine iznosi preko 150 miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.