Aleksinac dobija sportsko-rekreativni centar Vašarište, 2 miliona dinara za projektnu dokumentaciju

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jan.2024, 21:40

Aleksinac dobija sportsko-rekreativni centar "Vašarište", 2 miliona dinara za projektnu dokumentaciju

Pošto u aleksinačkoj Hali sportova nema više dovoljno kapaciteta za sve klubove, zato što su oni brojčano prerasli i školske sale u toj opštini, ali i zbog toga što, kako je istaknuto, Aleksinac nema teren sa veštačkom travom i prostor za koncerte, raspisan je tender za izradu projekta za izgradnju sportsko-rekreativnog centra “Vašarište”, u blizini parka Brđanka i nove Poljoprivredne škole. Procenjena vrednost izrade tehničke dokumentacije je 2 miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

“Vašarište” bi trebalo da obuhvata teren za fudbal sa veštačkom travom oko koga se nalaze tribine, kao i amfiteatar, odnosno letnju pozornicu na otvorenom.

Iz aleksinačke Opštinske uprave navode da je projektom potrebno predvideti i svlačionice, kao i biletarnicu.

Pre početka projektovanja neophodno je uraditi detaljna geološka ispitivanja, obzirom da se teren nalazi u neposrednoj blizini klizišta (na svega 70 metara od granice zone početka klizišta) i projektom predvideti pre svega, odvođenje atmosferskih voda i spuštanje nivoa podzemnih voda na delu terena koji se pokaže kao nestabilan geološkim ispitivanjem i time poboljšati fizičko-mehaničke karakteristike tla i direktno zaštititi najugroženijie stambene i infrastrukturne objekate u neposrednoj blizini - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Letnja pozornica trebalo bi da bude višenamenski projektovana, za održavanje manifestacija, sa od 700 do 1.000 mesta i sa sklapaćim sedištima. Iz Uprave naglašavaju da je neophodno planirati i parking prostor.

Iznad samog podijuma planirati mobilnu krovnu rešetkastu konstrukciju, iza pozornice upravnu zgradu za magacin za smeštaj rekvizita, garderobe glumaca i toalete. Na ulazu u kompleks planirati otvorene perone za čekaonice, biletarnice i nadstrešnice za sklanjanje publike za vreme iznenadne kiše sa stepeništem i prelaznim rampama, posebnu zgradu za toalete - piše u projektnom zadatku.

U sklopu klompleksa mogu se naći i tereni za male sportove, bazeni, površine za igranje dece, zelenilo, lokali i drugo, navode iz Opštinske uprave.

Izabrani ponuđač imaće 30 dana za dostavu projekta od dobijanja lokacijskih uslova i 20 dana od dobijanja rešenja o građevinskoj dozvoli. Rok za podnošenje prijava je 8. januar.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.