ALEKSINAC PAMTI NEPOJMLJIV ZLOČIN: Pre porodice Đokić, OVAJ monstrum je ubio devojku! Kidao joj meso da bi njime hranio ribe

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2021, 21:42

ALEKSINAC PAMTI NEPOJMLJIV ZLOČIN: Pre porodice Đokić, OVAJ monstrum je ubio devojku! Kidao joj meso da bi njime hranio ribe

Slovenac Silvo Plut je 2004. u Aleksincu ubio Jasminu Đošić (25).

Ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, nije nažalost jedini užasan zločin koji ovaj grad i njegovi stanovnici pamte. Te 2004. godine u ovom gradu je ubijena je Jasmina Đošić koja je tada imala 25 godina. Na svirep i monstruozan način nju je ubio Slovenac Silvo Plut.

Bio je to jedan od najkrvavijih zločinaca na balkanskim prostorima. 

Plut je rođen 1968. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u okolini Novog Mesta i već u detinjstvu pokazivao je sadističke sklonosti ubijajući i kasapeći životinje. Prvo ubistvo počinio je 1990. godine, kada je masakrirao svoju školsku drugaricu Marjancu Matjašić. Devojka je kolima krenula u fabriku obuće, gde je radila, kad ju je Plut zaustavio. Primila ga je u kola, on ju je napao i pokušao da siluje, a pošto se grčevito branila, izbo ju je nožem, a njeno telo raskomadao. Nakon zločina, otišao je do jednog jezera i njeno telo nastavio da kasapi bacajući komadiće ribama, pisao je Kurir.

Nakon izlaska iz zatvora, opljačkao je poštu, a kada je otkriven, sa drugom iz zatvora Srđanom Živkovićem pobegao je u Aleksinac, gde je 2004. na monstrouzan način ubio Jasminu Ðošić. Devojku je zaskočio i izbo nožem. Na njenom telu pronađeni su ugrizi po grudima i stomaku, kao i brojni rezovi nožem. Na mestu ubistva ostala je njegova kapa, koja će se ubrzo pokazati ključnom za otkrivanje njegovog identiteta. Ubrzo posle toga, pucao je na Aleksinčanina Milovana Mladenovića i izvršio razbojništvo nad Milenom Radulovićem.

Nebojša Petković, policijski inspektor u penziji koji je 2004. vodio ovaj slučaj, kaže da ga je zapanjilo to što je Radulovićeva preživela susret sa Plutom.

- Četiri sata je bila sama sa serijskim ubicom i uspela je da ostane žive, to je za nevericu. Mislim da se spasla samo zahvaljujući izuzetnoj inteligenciji i psihološkoj snazi. nije mu pokazala strah, prkosila mu je, čak ga je navela da zajedno pričaju i puše. Ti opušci su nam kasnije dali DNK profil, koji je upoređen sa biološkim tragovima na kapi nađenoj pored tela Jasmine Đošić. Ispostavilo se da je reč o istom čoveku - priča Petković a prenosi Informer.

Vrativši se u domovinu, Plut je odlučio da se osveti Mirku Ulčaru što ga je potkazao za pljačku pošte u Ljubljani tri godine ranije. U zoru 24. februara 2006. upao je u kuću Ulčarevih. Mirka je vezao, a ženu mu Ljubicu silovao, pa ju je iskasapio nožem i zaklao. Mirko je uspeo da se oslobodi i pobegne, a Plut je ubrzo zatim uhapšen. Za ubistvo Ljubice je osuđen na 30 godina zatvora.

Iza rešetaka je dočekao i presudu za ubistvo Jasmine Ðošić, za koje mu je niški sud izrekao kaznu od 40 godina. Dan nakon izricanja ove presude, 27. aprila 2007, pronađen je mrtav u ćeliji. Plut se ubio prevelikom dozom sedativa. Ostavio je poruku da bude sahranjen s Biblijom. Njegovo telo rodbina nije htela, pa je kremiran o trošku države.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.