Ženski sportovi još danas na Adi

Izvor: Blic, 17.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženski sportovi još danas na Adi

Drugi po redu festival ženskog sporta počeo je juče i završava se danas na Adi ciganliji. Zainteresovane mame i ćerke vozile su juče rolere oko savskog jezera, a sledila ih je grupa starijih dama od 60 godina, u šetnji pod nazivom "I mi možemo”.



Pripadnice nežnijeg i lepšeg pola juče su mogle da igraju odbojku na pesku, softbol ili da se isprobaju u vertikalnom penjanju. Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković pozvala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve dama da vikend provedu na Adi i što više se i u buduće rekreiraju.

- Nadam se da će ovaj festival prerasti u tradiciju i da će svake godine na njemu učestvovati sve više žena. Uz pomoć sporta pokrenule bi takmičarski duh, koji je neophodan za što uspešnije uključivanje u rukovodeće strukture društva gde ih, prema istraživanjima, ima zaista malo – rekla je ministarka Samardžić-Marković.

Iako je dan pre početka festivala ženskog sporta, Milan Ilić, izvršni direktor JP "Ada ciganlija”, da se očekuje učešće više od 1.500 sportistkinja i rekreativki, juče na Adi je bilo znatno manje zainteresovanih. Međutim, najveći broj pripadnica lepšeg pola očekuje se danas.

Sve zainteresovane Beograđanke, koje juče nisu mogle da prisustvuju ovom festivalu, moći će to da učine danas. Festival danas počinje u devet sati ujutru, fitnesom u prirodi. Nakon toga sledi trka 10.00 "Mame i ćerke” u 10, i rukometna utakmica sat vremena kasnije.

Najzanimljiviji događaj počinje u 13 sati, kada će Jelena Genčić, uspešni trener i promoter ove manifestacije održati pokazni trening u tenisu. Pošto je u poslednje vreme tenis postao veoma popularan kako među mlađom tako i starijom populacijom, u ovo vreme se i očekuje najviše posetilaca. U isto vreme biće održana i fudbalska utakmica na terenima kod kružnog toka.

- Bar jednom nedeljno dolazim na Adu i bar šetam ako ne vozim bicikl. U mojim godinama je najvažnije što više se kretati, pa se i trudim da kad idem negde gradskim prevozom siđem i stanicu ranije kako bi „protegla" noge – kaže Jovanka (55), koja je juče u pratnji ćerke došla na Adu da se rekreira.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.