Zatvoren put smrti na Adi Huji!

Izvor: Mondo, 13.Dec.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren "put smrti" na Adi Huji!

Javno preduzeće "Beograd put" zatvorilo je danas deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice kako bi se izbegle nove pogibije.

Foto: Tanjug, Srđan Ilić

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture u sredu dostavilo Gradu rešenje o zatvaranju tog dela puta za saobraćaj, na osnovu koga je Sekteratijat za saobraćaj dao nalog JP "Beograd put" da se to i realizuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Mali je dodao da je Grad imao rok od 30 dana da postupi po tom rešenju, a nakon današnjeg događaja na Adi Huji, kada je još jedno vozilo sletelo s puta i zaustavilo se na samom ulazu u reku, preduzeta je hitna akciju kako do sličnih nezgoda na toj nelegalnoj deonici ne bi više nikada došlo.

"To je divlji, nekategorisani put koji je probijen pre više godina na privatnom zemljištu, čiji su vlasnici opština Palilula i Luka Beograd. Njegovo održavanje nije u nadležnosti grada, ali uprkos tome, prethodnih nedelja aktivno se radilo na pronalaženju rešenja da se taj put obezbedi", rekao je Mali.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je ranije danas Gradsku upravu Beograda da zatvori put na Adi Huji.

"Iako je saobraćajnicu, koliko mi je poznato, sagradilo privatno lice na posedu Luke Beograd, pa samim tim nije u nadležnosti grada Beograda i opštine Palilula, potrebno je što pre zatvoriti put kako se ne bi dogodila nova nesreća, poput one u kojoj je pre samo troje nedelje stradalo troje mladih ljudi", rekao je Stefanović Tanjugu.

Policija je spremna, kako je dodao, da se uključi u akciju kako bi se automobilima onemogućio prilaz keju i vodi.

"U međuvremenu saobraćajna policija pojačaće kontrole na Adi Huji", poručio je Stefanović.

Jedan automobil rano jutros sleteo je sa puta na Adi Hujii zaustavio se na betonskom delu na samom ulasku u reku, u blizini mesta gde se nedavno utopilo troje mladih kad su automobilom upali u Dunav.

U MUP-u Srbije su rekli da u današnjoj nesreći nema povređenih i da se automobil kretao prilagođenom brizinom i zaustavio na ivici,odnosno betonu na samom ulasku u reku.

Krajem novembra automobil u kojem je bilo šest mladih osoba sleteo je u Dunav na Adi Huji, tri osobe su uspele da se spasu, dok su tri stadale. Po ponalogu višeg javnog tužioca vozaču automobila određeno je zadržavanje u pritvoru.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.